Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 11.10.2012.
00:14
Beta A

Na Kosovu srećni zbog izveštaja EK

Predsednica samoproklamovane države Kosovo Atifete Jahjaga visoko je ocenila studiju izvodljivosti Evropske komisije, koja otvara put ka početku razgovora o procesu stabilizacije i pridruživanja između Kosova i Evropske unije.

Jahjaga: EU je prepoznala napore Kosova
 

Evropska komisija ocenila je u izveštaju da je Kosovo u velikoj meri spremno da otvori pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju i preporučiće, ukoliko se ostvari određeni napredak na polju vladavine prava, javne administracije, zaštite manjina i trgovine.

"Studija izvodljivosti potvrđuje da je Kosovo spremno da otvori razgovore o procesu stabilizacije i pridruživanju, nakon ispunjavanja kratkoročnih prioriteta", navodi se u i izjavi Jahjage.

"Kosovo u istom položaju kao i sve zemlje regiona"

 

Premijer lažne države Kosovo Hašim Tači ocenio je da je Kosovo usvajanjem studije izvodljivosti postalo ravnopravno sa ostalim zemljama regiona.

 

Kosovski premijer izrazio je uverenje i spremnost da će Vlada te preostale tehničke kriterijume ostvariti u rekordnom roku. Tači je na sednici Vlade rekao da je postignuti napredak kako na političkom, ekonomskom i institucionalnom planu dat u studiji izvodljivosti i ocenio da početak pregovora o procesu stabilizacije i pridruživanja označava najznačajniji korak u okviru integrativnih procesa Kosova u EU.

 

Ovaj korak predstavlja zaokruživanje i priznanje jednog velikog, kolosalnog ekipnog rada svih političkih partija i institucija Republike Kosovo, rekao je Tači.

 

"Godina 2012. je bila godina uspeha i konkretizacije evropske agende Republike Kosova i početak ozvaničenja odnosa između Kosova i Evropske unije", kazao je Tači.

 

Proces stabilizacije i pridruživanja, kako je dodala predstavlja prvi veliki korak zemlje na putu učlanjenja i pune integracije u EU.

Jahjaga je takođe ocenila da će uspostavljanje ugovornih odnosa između EU i Kosova imati značajan uticaj na demokratske procese i podsticaj unutrašnjih reformi kao i na ekonomski razvoj zemlje,obezbeđujući istovremeno stabilnost i sigurnost za spoljne investitore.

Predsednica je izrazila spremnost i opredeljenje institucija Kosova da nastave sa ispunjavanjem reformi koje zahteva EU.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.10.2012. 00:22
Pomoz Bog ovim albancima, ne znam stvarno cemu inat terate Srbima,cekali smo 500 godina cekacemo jos 500.Svoje ne damo,tudje postujemo!
Nedelja 14.10.2012. 15:10
А биће те још срећнији кад почну да вам га завлаче, заболе њих за вас.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online