Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.10.2012.
10:20
Beta A

Dulić osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je danas agenciji Beta da je bivši ministar Oliver Dulić osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa izdavanjem dozvola za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih puteva.

Tužilaštvo će uputiti predlog Skupštini da se ukine poslanički imunitet Duliću, u cilju daljeg postupka : Miljko Radisavljević
 

Radisavljević je u izjavi rekao da policija i tužilaštvo na tom slučaju rade od marta ove godine i da, povodom krivične prijave Saveta za borbu protiv korupcije, vode predistražni postupak u vezi dozvola za postavljenje optičkih kablova na državnim putevima prvog i drugog reda, od Beograda prema granici sa Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom i Makedonijom.

Babić: Imunitet može da se ukine u naredna dva dana

 

Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Zoran Babić rekao je da tehnički do ponedeljka odnosno za dva dana je moguće ukinuti imunitet poslanika Olivera Dulića.

 

"Sam zahtev za ukidanje imuniteta Duliću još nije stigao, verovatno je stvar samog transporta. Čim to dobijemo saziva se sednica Odbora
koji će doneti predlog odluke o ukidanju imuniteta i taj predlog se razmatra na sednici Skupštine, koja ga prihvata ili ne", kazao je Babić.

"Iz dokaza i podataka koje je policija do sada prikupila proizilazi da je prilikom izdavanja osam dozvola od Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja investitoru Nuba invest iz Beograda došlo do kršenja Zakona o planiranju i izgradnji i da postoje osnovi sumnje da su tri lica izvršila zloupotrebu službenog položaja", rekao je on.

Tužilac je potvrdio da je policija radi saslušanja danas pozvala trojicu osumnjičenih i da je jedan od njih bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

"On se pozvao na poslanički imunitet, tako da će Tužilaštvo uputiti predlog Skupštini da se ukine poslanički imunitet Duliću, u cilju daljeg postupka", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je rekao da ne zna kada će Skupština Srbije raspravljati o zahtevu za ukidanje imuniteta Duliću ali je izrazio nadu da će to biti "u kratkom roku".

On je naveo da će druga dvojica biti saslušana danas u policiji, nakon čega će biti saopšten i njihov identitet.

POVEZANE VESTI

Subota 06.10.2012. 10:23
Samo napred. Nema stajanja dok sve i jedan zuti nebude tamo gde mu je mesto!!
Subota 06.10.2012. 10:24
Само напред! Има ту још али а за почетак добро!
Subota 06.10.2012. 11:12
Ovo je pocetak,a Dulic je sitna riba u odnosu na mnoge,za koje se nadam da ce nova vlast imati hrabrosti da ih smesti iza brave i oduzme pokradeno. Milijarde evra su nestale,skoro ceo dug Srbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online