Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 06.10.2012.
08:12
Alo! A

Ružica Đinđić odbila Đilasa

Borba za prevlast u Demokratskoj stranci izbacila je u prvi plan dve nove lavice - Natašu Vučković i Vesnu Martinović, koje su u Tadićevom, odnosno Đilasovom taboru već viđene za jedino potpredsedničko mesto rezervisano za damu, saznaje beogradski Alo.

Ne želi mesto potpredsednika Demokratske stranke: Ružica Đinđić

Ovakvim izborom aktuelni predsednik DS-a i njegov glavni rival posegnuli su za iznuđenim rešenjima jer su i jedan i drugi "dobili korpu“ od svojih prvih pikova.


Kako otkriva izvor lista, Ružica Đinđić je odbila ponudu Dragana Đilasa, dok su Gordana Matković i Ljiljana Lučić bile na listi želja i Tadića i Đilasa, ali su odbile obojicu.


"Đilas je definitivno dobio negativan odgovor od Ružice Đinđić, a pre toga je, želeći da ostvari kontakt sa starim DS-om, pokušao da na svoju stranu pridobije i Matkovićevu i Ljiljanu Lučić, ali su ga sve tri odbile. Izbor je ipak morao da padne na lokalnog lidera, i to aktuelnu gradonačelnicu Pančeva Vesnu Martinović, čijom radom je Đilas baš zadovoljan" kaže sagovornik Alo.

I predsednik DS-a Boris Tadić nije iz prve izvukao Natašu Vučković jer je prvo bezuspešno ubeđivao Gordanu Matković, svoju dojučerašnju savetnicu u Predsedništvu, da uđe u kampanju kao njegov kandidat za potpredsednika.


"Nataša je potpredsednica Skupštine Saveta Evrope, dugo je u stranci i bavila se međunarodnim odnosima i sve to ju je preporučilo da bude Tadićev drugi favorit", objašnjava izvor beogradskog dnevnika.

Đelić bi da bude Mićunović

Božidar Đelić opet je izvisio za potpredsedničko mesto! Iako se govorkalo da je okrenuo leđa Tadiću upravo misleći da će lakše doći do visoke stranačke funkcije u drugom taboru, Đelića je i Đilas ohladio.
"Boža se sam nudio za mesto potpredsednika, ali ga Đilas nije video na toj funkciji. Đelić je za sebe smislio i utešnu nagradu i sad se nameće da bude drugi Dragoljub Mićunović, odnosno predsednik Političkog saveta DS-a - otkriva izvor blizak Đilasu.

Podsetimo, to mesto u DS-u već mesec dana je upražnjeno, pošto je Jelena Trivan podnela ostavku i u obrazloženju podržala Tadića. Ipak, ona se, kako saznajemo, neće ponovo kandidovati za to mesto.

Ni Đinđićeva potpredsednica Gordana Čomić neće se ni u ovoj izbornoj trci vratiti u uže rukovodstvo jer je kao vojvođanski kadar lojalna Bojanu Pajtiću, ali, kako saznajemo, ne podržava njegov pakt sa Đilasom.


Dok su birali dame, i jedan i drugi kandidat su već uveliko u kampanji i oslanjaju se isključivo na mušku ekipu.

Tako su najistureniji Tadićevi ljudi Miodrag Miki Rakić, Dušan Petrović i Dragan Šutanovac, a Đilas se pre svega oslonio na Bojana Pajtića, koji je već viđen kao njegov zamenik u slučaju pobede. Gradonačelnik Beograda računa i na lidere demokrata u Sokobanji i Užicu, Dejana Nikolića i Jovana Markovića.

POVEZANE VESTI

Subota 06.10.2012. 08:56
Пуцате по свим шавовима, на следећим изборима узећете 2%, уништитељи и издајници ове Србије!
Subota 06.10.2012. 09:03
Ех, да Ружица само зна...... Са њом седе, пију, једе а не дужни људи у затвору!
Subota 06.10.2012. 09:52
srbi iz srbije moraju dobiti svoju stranku,zar ne? stranke koje stite jugoslovensko-crnogorske interese u srbiji su...... interese srba iz srbije niko ne stiti,zar ne? udruzivanje. http://www.facebook.com/stranka.srbije?ref=tn_tnmn
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online