Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 06.10.2012.
07:44
Beta A

Parada ponosa: Vidimo se 2013.

Skup "Parada u četiri zida", održan umesto zabranjene Parade ponosa, završen je danas jednominutnim protestom ispred zgrade beogradskog Medija centra, a organizatori su sledeću paradu najavili za 29. septembar 2013. godine.

 

Ulaz u zgradu na Terazijama broj 3, gde je održan protset, bio je okružen brojim policajcima.

Organizatori su naveli da je protest ispred ulaza u Mediju centra "mali prajd, najtiši, nenasilni jednominutni građanski protest bez ijednog koraka".

Niko nije uhapšen

 

Protest i skup "Parada u četiri
zida" u Beogradu protekao je bez incidenata, rečeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

 

Kako je rečeno agenciji Beta, policija nije privela nikoga i sve je proteklo mirno.

Skup "Parada u četiri zida" Medija centru završen je uz poruku organizatora da nikad neće prestati da insistiraju da se održi Parada ponosa na ulicama Beograda jer je to, kako ističu, ne samo njihova želja već i pravo.

Velika sala Medija centra u potpunosti je bila ispunjena a "Paradi u četiri zida" prisustvovali su i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer i švedska ministarka za evropska pitanja Birgita Ulson. 

Saobraćaj na Terazijama se odvijao normalno i za sada nema okupljanja protivnika LGBT populacije na ulici, ali je prisustvo policije na ulicama i ispred Medija centra veoma veliko.    

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija i veliki broj policijskih vozila prisutni su u blizini Trg Nikole Pašića, Terazija, Zelenog venca i u drugim delovima šireg centra grada.    

Tokom ove sedmice u Medija centru su povodom Nedelje ponosa organizovane debate i konferencije, a u tom delu grada bilo je pojačano prisustvo policije.

U okviru Nedelje ponosa održana je i izložba fotografija švedske autorke Elizabet Olson Valin  "Ecce homo na kojima je Isus prikazan u društvu transeksualaca, HIV pozitivnih osoba i homoseksualaca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je u četvrtak održavanje Parade ponosa i svih skupova koji su bili zakazani za danas, a organizatori Prajda najavili su da će se zbog te odluke obratiti Ustavnom sudu.

Srpske vlasti zabranile su gej paradu i prošle godine, a 2010. Parada ponosa završila se sukobima između policije i ultrnacionalističkih grupa u kojima je povređeno 150 ljudi.

POVEZANE VESTI

Subota 06.10.2012. 08:28
Pederima se ponudi druga lokacija,oni odbiju. Vazno je paradirati u centar grada,jer tu je velika mogucnost nereda i rusenja....
Subota 06.10.2012. 09:58
Idejna lokacija je klinika Laza Lazarevic, pa tu neka paradiraju do dijagnoze za Padinsku skelu.
Subota 06.10.2012. 09:25
Управо тако, између четири зида! И нека вас онда посећује свак коме сте интересантни.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online