Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 04.10.2012.
21:44
Alo! A

Kraljevići i prosjaci uskoro u mraku?

Ukoliko prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina sledeći mesec ne uplate deo duga za potrošenu struju u kraljevskom kompleksu koji je od maja prošle godine narastao na neverovatnih 6,3 miliona dinara, Beli dvor će ostati u mraku, saznaje Alo iz izvora u Elektroprivredi Srbije.

Ukoliko Karađorđevići sledeći mesec ne uplate deo duga za potrošenu struju, Beli dvor će ostati u mraku
 

Naime, iako su Karađorđevići u sredu uspeli da postignu dogovor sa nadležnima iz EPS-a o otplati duga i uplatili oko 500.000 dinara prvu ratu, zbog teške ekonomske situacije u kojoj se kraljevska porodica našla postoji mogućnost da već sledećeg meseca prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, umesto uz svetlost lustera, večeraju uz sveće.


Da je materijalna situacija kraljevskog para ozbiljno narušena, potvrđuju i u samom Belom dvoru, gde kažu da i uz najbolju volju i želju nisu u stanju da održavaju ogroman kompleks od 4.000 kvadrata.


- Pored svih ostalih obaveza i projekata koje prestolonaslednik i princeza imaju, održavanje kompleksa čak i uz pomoć Ministarstva kulture, koje godišnje za ovu namenu isplaćuje 40 miliona dinara, postalo je nemoguća misija - istakla je Katarina

Kriju gde su otišli milioni

Kako Alo piše, u Belom dvoru nisu bili raspoloženi da im daju odgovor na pitanje zbog čega deo sredstava koje ministarstvo iz budžeta svake godine odvaja za ovaj kompleks nisu uplatili na račun za struju.
- Ono što mogu da kažem jeste da smo zahvalni zbog toga što smo uspeli da postignemo dogovor sa EPS-om - navela je Katarina Jakovoljević.

Jakovljević, zadužena za odnose sa medijima. Ona je istakla da nema ingerencije da detaljnije objasni finansijsku situaciju Karađorđevića, uz objašnjenje da je to stvar lične prirode.

U Ministarstvu kulture ističu da Beli dvor već tri godine od ove institucije dobija na godišnjem nivou 40 miliona dinara za očuvanje kulturne baštine i projekte od kulturne važnosti za Srbiju i da su ta sredstva do sada redovno isplaćivana.


- U 2010. godini je odobreno 40 miliona dinara za redovno održavanje i preventivnu zaštitu kompleksa Belog dvora. U 2011. godini je dodeljena ista suma za redovno održavanje i prezentaciju spomenika kulture dvorskih kompleksa na Dedinju, dok je ove godine isplaćena suma od 40 miliona dinara za prevenciju, zaštitu i dostupnost kulturne baštine dvorskog kompleksa - rečeno nam je u ministarstvu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2012. 22:08
MAJMUNSKA POSLA u drzavi SRBIJI !!
Četvrtak 04.10.2012. 22:11
MIKI,MIKI,VEELIIKII, MIKI,MIKI LUUUDIIIII !! hahahahaha !!
Četvrtak 04.10.2012. 21:53
Izdajica...izao je Srbe tokom bombardovanja...dosao,rekao zivela Srbija...i prvim avionom pobegao nazad
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online