Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 04.10.2012.
06:03
Danas A

Šešelj besan na "bahate radikale"

Vojislav Šešelj je od stranačkih organa SRS juče zatražio da ispitaju "po čijem nalogu" se osmoro bivših radikalskih poslanika odlučilo da tuži državu tražeći regres i dnevnice.

Šešelj: I poslanici SRS-a moraju da dele sudbinu građana Srbije
 

Osmorica bivših poslanika Srpske radikalne stranke podnela su Skupštini Srbije zahtev da im se retroaktivno isplate dnevnice i regres za godišnji odmor, koji nije isplaćivan od 2009. odlukom Administrativnog odbora.

Dok ta grupa radikala najavljuje da će, ako im se nadoknade ne isplate, tužiti državu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, njihov lider Vojislav Šešelj, kako Danas saznaje, smatra da je njihov stav "drzak" i "bahat" i da SRS treba da ih najstrože kazni.

Vojislav Šešelj je od stranačkih organa SRS juče zatražio da ispitaju "po čijem nalogu" se osmoro bivših radikalskih poslanika odlučilo da tuži državu tražeći regres i dnevnice, i to "u trenutku kada dobar deo građana Srbije kopa po kontejnerima i živi u krajnjoj bedi". Ukoliko stranački organi utvrde da je reč o ličnoj odluci bivših poslanika, njima sledi kazna. Najblaža sankcija je opomena pred isključenje iz stranke, a najstroža momentalno isključenje.

Budući da su pojedini poslanici i na visokim funkcijama u stranci, lako se može desiti da umesto isključenja budu smenjeni s tih položaja, kaže za Danas izvor iz SRS blizak Šešelju i dodaje da lider radikala traži i da interna stranačka istraga bude sprovedena u najkraćem mogućem roku, jer članovi njegove stranke "moraju da dele sudbinu građana Srbije".

Međutim, osmoro bivših poslanika SRS - Milorad Krstin, Momčilo Duvnjak, Mirko Munjić, Zoran Popović, Slađan Mijaljević, Vlada Milojković, Nikola Savić i Milan Škrbić ne smatraju da greše. Njihov stav je da su odlukom o ukidanju dnevnica prekršeni članovi 10 i 21 Zakona o primanjima narodnih poslanika i izabranih funkcionera u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Angažovali su i advokate i veruju da će lako dobiti ovu pravnu bitku.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.10.2012. 08:00
"u trenutku kada dobar deo građana Srbije kopa po kontejnerima i živi u krajnjoj bedi" "moraju da dele sudbinu građana Srbije". Деле они, њима све а Народу одпад из контејнера! Живео Херој Шешрљ !
Četvrtak 04.10.2012. 12:56
Nema mačke, miševi kolo vode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online