Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.09.2012.
14:39
Beta A

Kukan: Pravi trenutak za nastavak dijaloga

"Pravi je trenutak za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i primenu postignutih sporazuma dve strane", izjavio je danas u Beogradu poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan.

 Čeka se povratak Ketrin Ešton, kao i srpskih i kosovskih političara iz Njujorka
: Eduard Kukan
 

"Bilo bi dobro nastaviti dijalog Beograda i Prištine. Pravo je vreme za nastavak dijaloga, odlaganje ne pomaže", kazao je Kukan na konferenciji za novinare nakon Šestog interparlamentarnog sastanka Evropska unija-Srbija u Beogradu.

Na pitanje kako će se najviši predstavnici Beograda i Prištine sastati kada do sada nije bilo kontakata među njima, Kukan je rekao da još nije odlučeno o tome ko će pregovarati ni o tehničkim pitanjima vezanim za dijalog.

"Čeka se povratak Ketrin Ešton, kao i srpskih i kosovskih političara iz Njujorka, gde imaju različite sastanke", kazao je predsedavajući Delegacije EP za odnose s Albanijom, BiH, Srbijom,Crnom Gorom i Kosovom.

Kukan je ukazao da je "nova vlada formalno potpisala IBM (Sporazum o zajedničkom upravljanju prelazima)" i da je "sada trenutak da se on primeni".

Odgovarajući na pitanja novinara, Kukan je rekao da održavanje Parade ponosa "nije neka prepreka" za napredak Srbije prema Evropi, ali da se činjenica da se ona organizuje, zabranjuje ili otkazuje "uzima u obzir kada raspravljamo o ljudskim pravima i pravima manjina".

"Odgovarajuća organizacija parade bi pomogla", kazao je Kukan i ocenio da "prošla parada nije dobro prošla".

Kukan je izrazio nadu da će i "poslednja zemlja" članica EU (Litvanija) uskoro ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU i da će se proces približavanja Srbije EU nastaviti.

Predsednica Odbora za evropske integracije u Narodnoj skupštini Srbije Milica Delević je kazala da održavanje Parade ponosa nije zahtev nametnut od EU, ali da se njeno održavanje ili neodržavanje u okviru "unutrašnjeg procesa" može analizirati u kontekstupoštovanja ljudskih prava.

Kukan je pohvalio usvajanje zajedničke izjave učesnika Interparlamentarnog sastanka i ocenio da to pokazuje da on predstavlja potvrdu buduće saradnje delegacije EP i Skupštine Srbije.Predstavnik EP najavio je da će idući sastanak biti održan u martu 2013.

Petak 28.09.2012. 16:11
Колико еу има којекаквих посланика, извештача, комесара, начелника, омбудсмена, супервизора, контролора и сличних гована, задужених да као нешто процењују у и о Србији...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online