Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 27.09.2012.
19:44
Beta A

"Voleli bismo premijera koji ne pije"

Poslanik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kritikovao je danas u SKupštini Srbije premijera Ivicu Dačića, ocenivši da je on nedostojan da obavlja tu funkciju.

Ako mislite da je pijan ili lud svaki onaj ko pomišlja da Srbija treba da uđe u EU onda je cela Srbija polupijana ili poluluda : Ivica  Dačić
 

"Voleli bismo da imamo premijera dostojnog funkcije predsednika vlade. Želeli bismo onog ko ne ide u Brisel po mišljenje. Voleli bismo premijera koji malo manje pije red bul i malo manje peva i koji ne drži pijan nepovezane govore u pet ujutru", rekao je Jovanović u Skupštini Srbije, obraćajući se Dačiću tokom sednice parlamenta
na kojoj poslanici postavljaju pitanja predstavnicima Vlade.

Jovanović je upitao Dačića kako će njegova vlada reagovati u situaciji kada je država stavljena pred izbor između Kosova i evropskih integracija.

Poslanik DSS je rekao i da su sporazumi sa kosovskom stranom u okviru dijaloga u Briselu direktno protiv interesa Srbije.

Dačić je izlaganje poslanika DSS-a nazvao "sramotnim", a poručio je da nikada nije bio pijan. Dačić je Jovanoviću rekao da je izgovorio laž o njemu.

"Da li vi mislite tako na lažima da osvajate glasove. Preko mene nećete. Ja sam dosta uradio za vašu stranku i zaista očekujem da se izvinite. To što ste rekli me duboko vređa zato što najviše na svetu mrzim ljude koji misle da su najpametniji na svetu kada popiju čašicu više. Da li mislite da je to neko smeo da kaže mom
prethodniku Draganu Jočiću (nekadašnjem ministru unutrašnjih poslova)", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je sa DSS-om zajedno skinuo sa vlasti Demokratsku stranku 2004. godine i da je za stranku Vojislava Koštunice mnogo uradio.

"Mnogo toga znam o vašoj partiji, o vašim sklonostima, o kućnim ljubimcima, o alkoholu, o svemu... i nikad o tome nisam govorio. Isto kao što ni o (Draganu) Šormazu nikad nisam govorio, a on se sada krije iza vaših leđa", rekao je Dačić.

Osvrnuvši se na pitanje evropskih integracija koje je Jovanovićpostavio, Dačić je rekao da njegova vlada neće odustati od EU ali da neće ugrožavati ni nacionalne interese.

"Ako mislite da je pijan ili lud svaki onaj ko pomišlja da Srbija treba da uđe u EU onda je cela Srbija polupijana ili poluluda", rekao je Dačić.

Dačić je rekao poslaniku DSS i da "nikada u životu nije bio pijan za razliku od političara iz te stranke".

"Vojislav Koštunica je pre neki dan pohvalio ovu vladu, pa ne znam da li ste vi u kontaktu sa njim", rekao je Dačić obraćajući se direktno poslaniku DSS-a Milošu Jovanoviću.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.09.2012. 21:49
da li ste za nastanak stranke srba iz srbije? isto pitanje facebook stranka srba iz srbije
Petak 28.09.2012. 09:47
Dačić kaže da nikada nije bio pijan? Znam da su alkoholičari najveći neprijatelji iskrenosti i istine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online