Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Četvrtak 27.09.2012.
10:52
Alo! A

"Prajd" ili ništa od pregovora!

Nova Vlada Srbije saterana je u ćošak i nema drugog izbora nego da omogući da se 6. oktobra u centru Beograda održi "Parada ponosa" ukoliko želi da što pre dobije datum za početak pregovora sa Evropskom unijom. Ovu poruku je šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer preneo i vrhu države, a kako Alo saznaje, on se često sastaje sa najvišim policijskim zvaničnicima kako bi se lično uverio koliko se odmaklo u pripremama za ovu manifestaciju.

Dežer se često sastaje sa najvišim policijskim zvaničnicima kako bi se lično uverio koliko se odmaklo u pripremama za ovu manifestaciju, piše Alo
 

Prema saznanjima Alo!, Dežer se povodom "Prajda" u ponedeljak sastao sa vrhom policije, da bi se samo dan kasnije ponovo sreo sa načelnikom Uprave policije MUP-a Srbije generalom Mladenom Kuribakom.


- Evropa je ove godine daleko odlučnija da pritisne vladu da pokaže demokratičnost i

Evropski poslanici na gej paradi

spremnost da u skladu sa Ustavom Srbije obezbedi svojim građanima pravo na mirno okupljanje i slobodu izražavanja. Zato je šef delegacije EU intenzivirao kontakte sa srpskom policijom kako predstavnici države ne bi mogli da se kriju iza bezbednosnih rizika - prenosi izvor lista iz diplomatskih krugova. Izvor iz vrha MUP-a potvrdio je da predstavnici EU nešto budnije prate pripreme za "Prajd", te da je gej parada u ovom trenutku bliže održavanju nego zabrani.

- Policija je spremna da obezbedi učesnike parade pre, za vreme i posle njenog održavanja. Određene službe bezbednosti i dalje prave svoje procene, ali se ide u pravcu da se taj događaj bezbedno održi - kaže sagovornik.

Palma: Šta će da izlažu 6 dana na Paradi?!

U prilog ovim saznanjima da EU više nije spremna da srpskim vlastima toleriše nebrigu o ljudskim pravima ide i jučerašnja Dežerova izjava da je uloga vlasti da obezbedi svim građanima mogućnost da uživaju svoja prava na okupljanje i slobodu izražavanja.
 

- U kontaktu smo s gradskim vlastima i policijom i znamo da naporno rade kako bi parada bila održana - rekao je ambasador EU.


Podsetimo, prošlogodišnja parada nije održana jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova zbog bezbednosnog rizika zabranilo sve skupove koji su bili zakazani tog dana.

Miletić: Policija je spremnija!

 

Organizatori "Parade ponosa" već su razgovarali sa predstavnicima policije, a gej aktivista Goran Miletić za Alo! priznaje da je spremnost policije da se taj skup održi nešto veća nego ranije.


- Vidi se da, uprkos prošlogodišnjoj zabrani, policija u međuvremenu nije sedela skrštenih ruku. Jednostavno imaju mnogo više iskustva i deluju mnogo pripremljenije da maksimalno obezbede događaj - ocenjuje Miletić, koji je ipak ponovio da organizatori "Parade ponosa" očekuju da se po pitanju njenog održavanja izjasne pre svih premijer Ivica Dačić i vicepremijer Aleksandar Vučić. U medijima se proteklih dana spekulisalo da bi konačnu odluku o održavanju "Parade ponosa" trebalo da donese Aleksandar Vučić kao koordinator službi bezbednosti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.09.2012. 10:46
Добро је, макар смо се трошкова око преговора решили!
Četvrtak 27.09.2012. 10:49
Гузицом у Европу... нема додатних услова.
Četvrtak 27.09.2012. 10:51
sa pederima se ne pregovara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online