Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 27.09.2012.
07:45
Blic A

Ćerka "kanibala" tuži TV Hepi zbog zloupotrebe psihički bolesnog oca

Tužiću Televiziju "Hepi" zbog zloupotrebe mog psihički bolesnog oca - kaže D. J, ćerka čoveka koji je u emisiji "Luda kuća", emitovanoj u četvrtak u 23 sata, naveden da govori kako je jeo ljudsko meso.

Voditelj Dejan Stanković i "kanibal", kako ga je predstavio
 

- Moj otac je alkoholičar i duševni bolesnik. Još 2007. godine oduzeta mu je poslovna sposobnost, što znači da nije u stanju da se brine o sebi. Dakle, TV "Hepi" je zbog gledanosti iskoristila bolesnog čoveka - kaže D. J. i objašnjava da o njemu brine Centar za socijalni rad, jer je ona odbila strateljstvo. Ona tvrdi da je tokom jednog psihičkog napada otac pokušao da je ubije.


- Nakon toga, brigu o njemu prepustila sam Centru za socijalni rad. Od tada nemam kontakt sa ocem jer mu je zbog neplaćenih računa odavno isključen telefon - objašnjava ćerka.


Ona kaže da je već jednom sprečila emitovanje priče o njemu, i to u "Eksplozivu" na TV "Prvoj" i da bi, samo da je znala, sprečila i prikazivanje "Lude kuće" na TV "Hepi".

- Zvala sam Radiodifuznu agenciju i čekam da vidim kakve će sankcije biti protiv TV

Televizija: Sve je bila šala

Aleksandra Krstić, direktorka i glavna urednica TV "Hepi", nije želela da daje izjave, već nas je uputila na njihovu PR službu. U pismu koje smo dobili od njih negiraju da je gost uopšte govorio o tome da je jeo ljudsko meso, već da je sve bila šala, "pošto je emisija zabavnog tipa".
Ovoj televiziji je već izrečena mera opomene zbog emisije "Luda kuća" emitovane 16. 3. 2011. zbog programa koji ističe i podržava nasilje.

"Hepi". Dužnost te televizije je i da obriše sa Jutjuba snimke mog oca. Ukoliko to ne učine, tužiću ih - kaže D. J.


Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije, kaže da je započeta procedura "protiv emitera koji je pustio takav bizaran sadržaj".


- Zgrožen sam i biću najglasniji u zahtevima da se agenciji dozvoli mogućnost da zabranjuje televizijske formate. Za sada nemamo zakonske nadležnosti za to. Mora da se postavi granica iza koje se ne može ići. Jer šta je sledeće? - pita se Goran Karadžić i potvrđuje da ih je zvala ćerka čoveka koji je gostovao u emisiji "Luda kuća".


- Ali nemojte da sudimo pre suđenja, započeta je procedura i biće sprovedena do kraja. Moramo stati na put takvim skarednim bezobrazlucima. Ja zaista nisam mogao da verujem da tako nešto može da se emituje na televiziji - rešen je Karadžić.


Na pitanje koje će biti eventualne sankcije protiv TV "Hepi" sagovornik objašnjava:


- Ne znam šta je sve tačno od mera do sada izrečeno TV "Hepi". Zakon mora da se primenjuje sukcesivno: opomena, javna opomena i oduzimanje dozvole.

Četvrtak 27.09.2012. 09:36
Амерички ријалити-шоу... за чиповану ретард нацију.
Četvrtak 27.09.2012. 09:50
Najlakše je da okrenu na navodnu šalu, koja uostalom nije šaljiva.
Četvrtak 27.09.2012. 10:05
Ma tu ludu emisiju skinuti pod hitno sa programske šeme, jer se po njenom sadržaju, voditelju i gostima stvara iskrivljena slika o Srbima u celini !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online