Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 26.09.2012.
15:35
Vestionline A

Autonomija Vojvodine nije "sveta krava"

Danas je u Novom Sadu održana konferencija za medije pokreta Dveri na kojoj je predstavljena nova kampanja Dveri u severnoj Srbiji pod nazivom "Kome treba autonomija Vojvodine".

Ukinuti autonomiju: Predstavnici novosadskog ogranka "Dveri"
 

Na konferenciji su govorili: Milorad Crnjanin, novinar i član Političkog saveta Dveri, Boško Obradović, član Starešinstva Dveri i Ivan Kostić, član Rukovodstva Dveri za severnu Srbiju.

U saopštenju pokreta se kaže:
"Pošto ne robujemo ostacima komunističkih tekovina i mrtvoj Jugoslaviji, otvaramo javnu raspravu o statusu autonomne pokrajine Vojvodine i rušimo ovu tabu-temu i nedodirljiv mit o Vojvodini kao političkoj posebnosti unutar Srbije. Danas je u Srbiji sve moguće dovesti u pitanje, izuzev „svete krave” vojvođanske autonomije, i to više ne sme biti tako. U trenutku kada se utvrđuju brojne nove nacije i države na Balkanu smatramo glavnim nacionalnim interesom unutrašnje jačanje države Srbije. Srpske Dveri tako postaju prvi politički pokret koji otvoreno zahteva ukidanje autonomije Vojvodine, i u svom nastupajućem političkom radu između izbora, kao i u Skupštini Srbije nakon sledećih izbora zastupaćemo ovaj politički stav."


Dalje se postavlja pitanje "kome u severnoj Srbiji treba autonomija Vojvodine, kome treba nova, dodatna administracija u Novom Sadu, udvajanje birokratije i vlasti u odnosu na prestonicu Srbije? Kome će to u severnoj Srbiji doneti dobro?".


Izražavamo punu spremnost da se konačno otvori javna rasprava o autonomnoj pokrajini Vojvodini i svim autonomaškim i separatističkim tendencijama koje se neprestano događaju u severnoj Srbiji godinama unazad, ističu "Dveri".

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 15:46
Regionalizacija severne Srbije - zna se koji su istorijski srpski regioni: Banat, Srem i Backa! Srbija i Banat su mi sve, a "vojvodina" nista. Ustasko-komunisticko-hortijevska vestacka tvorevina. Sa najgorim "srpskim" olosem na celu. Nek' prave "vojvodinu" u Segedinu, Virovitici, Tasmaniji, gde god hoce, ovde vala NE.
Sreda 26.09.2012. 16:42
Rodjen sam u Beogradu i tu i zivim ali Vojvodinu dozivljam kao deo svoje zemlje i zato smatram da autonomija moze da koristi samo ljudima koji bi jednoga dana od nje napravili nezavisnu drzavu zato to treba ukinuti...
Sreda 26.09.2012. 21:33
DVERI To je ono pravo sto Srbiji najvise nedostaje.Bravo hrabri momci
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online