Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 26.09.2012.
15:39
Beta A

"Nikolić nije rekao ništa novo"

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da predsednik Srbije nije ponudio ništa novo o evropskoj, kosovskoj i spoljnoj politici u svom govoru u Ujedinjenim nacijama.

Ne može se 'plan' objavljivati kroz televizijski prenos sednice Ujedinjenih nacija
 

"Umesto plana šta Srbija hoće, opet smo čuli šta je ono što nećemo. Umesto liderstva, čuli smo povremeno povišeni ton, umesto sadržaja nove politike, gledali smo stare zavete i dvosmislene rebuse. Srbiji je potrebna politika sa vizijom i hrabro liderstvo, a ne fraziranje na javnoj pozornici, uz istovremenu snishodljivost u
direktnim političkim kontaktima sa najvažnijim zemljama sveta", ocenio je Jovanović u izjavi dostavljenoj Agenciji Beta.

Jovanović je ocenio da nije dovoljno reći "mi smo za razgovore na najvišem nivou" i time završiti, jer su razgovori na visokom, političkom nivou, u prošlosti već vođeni, ali da su zbog neiskrenosti i odsustva vizije završeni fijaskom Srbije.

 

 

Treba razgovarati i o tome "da je stara kosovska politika udarila u zid i razbila se, ali da je neohodno da utvrdimo šta je to nova politika, kakav je taj plan o kome se toliko govori a ne kaže ništa, da li su kosovski Srbiji vecito osuđeni na poziciju sredstva i izgovora za nesposobnost politike u Beogradu", rekao je Jovanović.

Jovanović je ocenio da kosovski Srbi ništa novo, korisno i ohrabrujuće nisu mogli da čuju iz govora Nikolića u Njujorku, "osim opravdanog straha da će biti žrtvovani nakon što su ih prethodno, ti koji ih danas prodaju, zatrovali svojom politikom gurajući ih na barikade i u otvoren konflikt".

"I Milošević, i Koštunica, i Tadić, i sada Nikolić - svi oni su monopolizovali rešavanje tog velikog nacionalnog problema, prevashodno štiteći sebe i bez ambicije čak i da ponude suštinske reforme koje su neophodne", ocenio je on.

Predsednik LDP je naveo da je Srbija jedina zemlja u kojoj je moguće da se organizatori mitinga koji se završio paljenjem ambasada, danas zalažu upravo za politiku zbog koje su bili spremni da svakoga bace na lomaču, a da nisu spremni cak ni da priznaju koliko su gresili.

"Ne može se 'plan' objavljivati kroz televizijski prenos sednice Ujedinjenih nacija. Zbog toga je to njegov lični plan, a ne plan Srbije", ukazao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.09.2012. 15:42
overeni, cankoviti batinas je povukao nogu. ti si sledeci da krenes njegovim putem koji vodi u zabelu, sedmi paviljon, cuvena sedmica iz koje se samo u carsavu iide kuci.
Sreda 26.09.2012. 15:52
Док оваки ликови имају право гласа, ништа од Србије ! Трпајте то у затвор !!!
Sreda 26.09.2012. 15:55
da i ti nisi nesto rekao bila bi propast Srbije...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online