Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 24.09.2012.
19:44
b92 A

"Dok je mene, Tači neće govoriti u UN"

Predsedavajući Generalne skupštine UN Vuk Jeremić kaže za B92 da premijer Kosova Hašim Tači neće učestvovati u debati tokom 67. zasedanja GS UN. "Zar mislite da bi dozvolili da neko učestvuje u debati ko nema pravo na to", upitao je on.

Generalnu debatu 67. zasedanja Generalne skupštine otvoriće Vuk Jeremić, u utorak oko 9 sati po njujorškom vremenu (15 sati po srpskom)
 

Na pitanje da li će biti i rasprave i o Kosovu, odgovorio je: "Mi smo 12 meseci na čelu ovog tela. Trenutna situacija je da je Savet bezbednosti UN paralisan mnogim pitanjima. Očekujem da ćemo u diskusijama imati prilike da razgovaramo i o nečemu što nije na dnevnom redu".

Jeremić je tokom gostovanja u Vestima B92 naglasio da će šefovi i predstavnici država prvi put tokom zasedanja GS UN razgovarati o vladavini prava.

"Podvukli smo teme o suverenitetu i celovitosti država. Mislim da je to veoma važno pitanje i za Srbiju", rekao je on.

Jeremić je dodao da u svetu postoji veliki broj država, pre svega onih malih, kojima je međunarodno pravo od presudnog značaja.

Zasedanju Generalne skupštine UN prisustvuje i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji će se sutra obratiti učesnicima foruma. On je već danas započeo seriju razgovora s visokim međunarodnim zvaničnicima. Jedan od prvih biće predsednik Kipra, a potom i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

Nikolić je pozvan i na tradicionalnu večeru, koju povodom zasedanja Generalne skupštine, večeras priređuje američki predsedsednik Barak Obama. Taj prijem će biti prilika za susret predsednika Srbije i predsednice Kosova Atifete Jahjage, ali po svemu sudeći, uprkos želji domaćina, rukovanje dvoje zvaničnika moglo bi da izostane.

Budući da Kosovo nije članica Ujedinjenih nacija, Jahjaga će zasedanju Generalne skupštine prisustvovati ili kao gost delegacije Albanije ili na način koji bi bio vezan za UN misiju na Kosovo (UNMIK).

Obama će se Generalnoj skupštini UN posvetiti manje angažovano nego ranije. Bilateralne susrete prepustiće državnoj sekretarki Hilari Klinton, jer je sam zauzet kampanjom za predsedničke izbore, za koju je ostalo tek nešto više od mesec dana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.09.2012. 19:47
Пас лаје каравани пролазе, он врло добро зна да је за Америку Косово ријешена ствар. Кад је тамо што то не саспе у брк америма, а не да им се улизује где год стигне, а кад није с њима онда се ``курчи``.
Ponedeljak 24.09.2012. 20:05
Sta je bitno da li su muz i zena u braku ili zive vanbracno. Kada odrate tehnicki deo posla njima se rodi dete. da li ce ga priznati otac ili nece nije bitno ono se rodilo.
Ponedeljak 24.09.2012. 21:09
Nikolic izdajiza, dupelizac, poltron doci ce nam glave!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online