Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 24.09.2012.
12:30
Beta A

Grubješić: Normalizovati odnose s Kosovom

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je danas da Vlada neće priznati nezavisnost Kosova, ali da mora da se uđe u proces normalizacije odnosa.

Ne priznavati Kosovo, ali normalizovati odnose: Suzana Grubješić
 

"Ni ova vlada kao ni prošla neće priznati Kosovo, ali moramo da uđemo u proces normalizacije odnosa, ne samo zbog nas ovde i zbog toga što nam to ne omogućuje nastavak evropskih integracija na način kako bismo želeli, već i zbog naših ljudi koji žive dole na Kosovu i Metohiji", rekla je Grubješić za B92.

Ona je navela da će sadašnja vlada sprovesti ono što je bivši pregovarač dogovorio tokom tehničkog dijaloga i dodala da Kosovo i EU kao odvojeni procesi više nisu mogući.

"To znači da ćemo morati da preduzmemo konkretne korake na koje smo se obavezali. Sprovešćemo sve ono što je dogovoreno u tehničkom dijalogu, a ostala su pitanja telekomunikacija i energetike i otvorićemo taj politički dijalog na najviši nivo", rekla je ona.

Prema njenim rečima, ideja o podeli Kosova više nije moguća, a bila je izvodljiva pre pet - šest godina. Kako je istakla, to jeste racionalna ideja, ali to sada više nije moguće. Ona je rekla da je potreban trajan i održivi sporazum sa kosovskim Albancima.

"Šta to znači videćemo na kraju dijaloga", dodala je Grubješić napominjući da će dijalog Beograda i Prištine uskoro početi.

Rekla je da ne može da garantuje da će u mandatu ove vlade biti postignut taj sporazum, ali da bi bilo dobro da se to desi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.09.2012. 12:42
показаће се временом да је Бота био ултра националиста у поређењу с овим издајницима. Србији се не пише добро у сваком случају.
Ponedeljak 24.09.2012. 12:49
Prevedeno,j....lud zbunjenog.Ne priznajemo nezavisnost,a priznaju carinu,pecate,pasose,i sva dokumenta koja moze samo drzava legalno da izdaje. Na teritoriji Srbije dve carine! Umece diplomate je patriotsko laganje za svoju zemlju,ili diplomatija je umece govora da se kaze "slatka kuco", dok ocima trazis dobru kamencinu. Ovi nasi jedini sporazum iskreno potpisan bi mogao biti samo gastronomski ,u nekoj kafancini.
Ponedeljak 24.09.2012. 13:04
Neverovatno. Direktna protiv ustavna delatnost. Koju je ona skolu zavrsila, samim pregovorima sa tzv Kosovom, daje im legitimitet, sta je to nego priznanje. Da Ciganima covek da drzavu, ne bi je gore rasprodavali nego sto ove vlasti u Beogradu rade vec 12 godina, skoro kontinuirano.Tesko naci ikog hrabrog medju njima da se prestane sa tim. Kina i Japan zamalo da zarate oko nekog malog ostrva gde niti ko zivi, niti ima uslova za zivot. Ove jajare sve rasprodase. Ona kao da govori o normalizovanju odnosa sa nekom Africkom drzavom - kao bas nas briga sto ih neki drugi ne priznaju, nije nam ni u dzep nam ni iz dzepa. Prave magarce od Rusije i Kine koji blokiraju priznanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online