Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Subota 22.09.2012.
06:48
Alo! A

Hilari na čelu srpske "Parade ponosa"!

Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Hilari Klinton mogla bi da se nađe na čelu beogradske “Parade ponosa“! Kako piše beogradski “Alo!“, organizatori “Prajda“ dobili su nezvaničnu najavu od protokola Klintonove da je ona u svoju agendu posete Srbiji uvrstila i šetnju na gej paradi.

Ostavljen prostor da, u okviru posete Srbiji, prošeta uz pripadnike LGBT populacije: Hilari Klinton
 

Poseta Klintonove najavljena je za 4. oktobar, dok je parada zakazana za dva dana kasnije. Međutim, kako objašnjava izvor “Alo!“ blizak organizatorima te manifestacije, a pozivajući se na diplomatske krugove, ona bi posle posete srpskoj prestonici mogla na jedan dan da otputuje u Prištinu, dok bi u povratku svratila u Beograd kako bi svojim prisustvom podržala “Paradu ponosa“.


- Nije tajna da Klintonova veoma drži do ljudskih prava. Protokol državne sekretarke je u međuvremenu obavešten da se njen dolazak u Srbiju poklapa sa održavanjem gej parade, pa je u Ambasadi SAD nezvanično rečeno da je ostavljen prostor da uvažena gošća i sama prošeta 6. oktobra - kaže izvor lista “Alo!“.
 

Ivica i Toma neće šetati

Prema dosadašnjim najavama, ukoliko parade bude, na njoj neće učestvovati niko od državnih funkcionera. Premijer Ivica Dačić se rečenicom “Izem ti Uniju u koju je gej parada ulaznica“ već izjasnio šta misli o ljudskim pravima i Ustavu Srbije, dok je predsednik Tomislav Nikolić svoje odsustvo unapred opravdao najavom da će tog dana prisustvovati prenosu posmrtnih ostataka članova porodice Karađorđević na Oplencu.

On dodaje da je namera Klintonove da najavom svog učešća na paradi natera srpske zvaničnike da konačno otvoreno stanu uz pripadnike LGBT populacije i time pokažu da je Srbija zaista okrenuta evropskim vrednostima.


Goran Miletić, jedan od organizatora “Prajda“, nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje pisanje o učešću Klintonove na toj manifestaciji.


- Učešće visokih zvanica na “Paradi ponosa“ jednostavno ne možemo da komentarišemo dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu njihovog dolaska. Tako je bilo i 2010. godine, kada nam je tek veče pred početak manifestacije definitivno potvrđen dolazak tadašnje američke ambasadorke Meri Vorlik - kaže Miletić.
 

Policija (ne)spremna!

Učešće Hilari Klinton na gej paradi svakako bi podrazumevalo podizanje bezbednosnih mera na najviši mogući nivo. Međutim, već postoje nezvanične najave da policija ponovo nije spremna da odbrani učesnike parade bez nereda na prestoničkim ulicama. Podsetimo, prošlogodišnji “Prajd“ je otkazan pod izgovorom da bi njegovo održavanje ugrozilo bezbednost građana i imovine, dok je godinu dana ranije gej parada održana sa bilansom od preko 200 uhapšenih izgrednika koji su rušili grad i tukli se s policijom, te više od 140 ljudi povređenih u neredima.

POVEZANE VESTI

Subota 22.09.2012. 07:14
Какав јој је муж не би ме чудило да је баба прешла у лезбосе..
Subota 22.09.2012. 07:31
Pa kako kurva na celo pedera , sve se sjebalo .
Subota 22.09.2012. 07:35
Srbija gladna,gola i bosa,i ova babetina najavljuje da se pridruzi na paradu pedera,sto znaci da ce ogroman novac da ode na silno obezbedjenje,umesto za gladan narod. Koliko god sam tolerantan,ovo sta cine prederi u ovakvoj situaciji je krajnje odvratno i time pokazuju koliko su izopaceni i bezosecajni,osim za svoje dupe. Paradu ponosa bih zabranio,sve dotle dok se Srbija ne oporavi,a da li ce se odrzavati neka narod odluci na referendum,posto je u pitanju nesto sto je izvan normalnog kodeksa ponasanja i zivljenja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online