Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 19.09.2012.
00:12
Večernje novosti A

DS: Svađa samo iza zatvorenih vrata

Vrh Demokratske stranke bi trebalo da se okupi u sedištu u Krunskoj do kraja nedelje, kako bi se konačno utvrdila “pravila igre” izborne trke za najviše partijske funkcije. Prema saznanjima “Novosti”, predsedništvo stranke tada bi trebalo konačno da donese odluku o formiranju organizacionog odbora, a ovo telo da utvrdi pravilnik izbora i rokove za podnošenje kandidature.

Demokrate treba da se sastanu u sedištu u Krunskoj do kraja nedelje: Tek tada počeće i zvanično da teku pripreme za izbornu skupštinu (10. novembar)
 

- Tek tada počeće i zvanično da teku pripreme za izbornu skupštinu, koja je zakazana za 10. novembar. U ovom trenutku se ne zna ni koliko će delagata imati pravo glasa, ni kako će se po opštinskim odborima birati predstavnici koji će učestvovati u glasanju - kaže Tamara Tripić, sekretar DS.

Iako su izbori u DS u ovom trenutku jednačina sa više nepoznatih, zbog čega je u velikoj meri paralisan rad stranke, to se ne odražava na nastup poslanika demokrata u Skupštini Srbiji, tvrdi za “Novosti” Dragoljub Mićunović, šef poslaničkog kluba ove stranke:

I ovo:

 

* Ko sve traži Tadićev odlazak

* "Moćnici ruše Vladu da bi doveli Đilasa"

- Opozicioni kapacitet DS nije umanjen zbog činjenice da smo u izbornom procesu. Stranka funkcioniše, za razliku od parlamenta, koji ne može da se dogovori ni o dnevnom redu sednice. Imamo redovne sastanke poslaničkog kluba na kojima se dogovaramo o nastupu u Skupštini.

I Oliver Dulić za “Novosti” kaže da u klubu demokrata vlada sloga, bez obzira na to ko je od poslanika bliži Tadiću, a ko Đilasu. U klubu je, kako je rečeno, aktivna i prisustvuje svim sastancima i Jelena Trivan, koja je uoči sednice GO podnela ostavku na potpredsedničku funkciju.

Stefanović, koji je i sekretar Predsedništva DS, kaže da to što još nisu počele izborne radnje u stranci ne znači da će glasanje biti odloženo, jer ima dovoljno vremena da se sve pripremi pre 10. novembra.

Živković: Izbori će biti nelegalni!

 

Zoran Živković kaže za “Novosti” da on hoće da uđe u trku za novog šefa partije (i da misli da je bolje rešenje i od Tadića i od Đilasa), ali da to ne može i formalno da učini, jer niko ne zna propozicije izbora. Živković kaže da postoji opasnost da ovi izbori budu nelegalni, pošto je mandat više od trećine opštinskih odbora istekao, a nije izabrano novo rukovodstvo.

 

- Na primer, u Nišu je trebalo da se sprovedu izbori za gradski odbor još u decembru 2010. Izbor delegata koje ovaj i drugi odbori kojima je istekao mandat budu odredili za stranačku skupštinu neće imati legitimitet, pa samim tim ni novoizabrano rukovodstvo DS.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.09.2012. 00:17
"I Oliver Dulić za “Novosti” kaže da u klubu demokrata vlada sloga, bez obzira na to ko je od poslanika bliži Tadiću, a ko Đilasu." Буаххаххаххахаххахаххахахахаххахаххахаах ;))))))))))))))))))))
Sreda 19.09.2012. 00:48
Hijene bi se slozile da ima plena za sve. Ovako izmedju sebe, bez plena (naroda i vlade) i podrske zapada ostaje im samo medjusobno cerupanje. Kada jos i donacije presuse a izgleda da su vec i pocele da presusuju, retko se pojavljuju u javnosti...bice im tesko!!!
Sreda 19.09.2012. 00:49
Sta je sve pisalo u stampi u zadnjih nekoliko mesec...iizgleda da su vam jedna vrata ostala otvorena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online