Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 13.09.2012.
18:05
Alo A

Čedi bivši telohranitelj preti ubistvom?!

Lideru Liberalno-demokratske partije već mesecima putem mobilnog telefona preti bivši telohranitelj, ujedno i nekadašnji pripadnik Žandarmerije iz Kraljeva, piše list Alo.

Lider LDP-a Čedomir Jovanović
 

Nakon pretnji smrću, Čedomir Jovanović se u ponedeljak po podne sastao sa pripadnicima Uprave kriminalističke policije za grad Beograd jer je zabrinut za svoju i bezbednost svoje porodice.

LDP: Zadovoljni smo reakcijom MUP-a

- I policija i BIA potpuno profesionalno obavljaju svoje zadatke kada je reč o Jovanovićevom obezbeđenju, uprkos političkim razlikama koje lider LDP-a ima sa ljudima koji vode te instutucije. On se sastao sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kako bi se njegovo obezbeđenje unapredilo i sačuvala njegova sigurnost. Oni su momentalno i vrlo pozitivno reagovali na situaciju koja je prouzrokovala ovakav zahtev - kažu za "Alo!" u LDP-u.

 

- Poruke su jezive i ne mogu da ne izazovu gađenje i zabrinutost. Bivši telohranitelj mu se sve vreme obraća u množini, u ime grupe, a postoje indicije da je nekadašnji pripadnik Žandarmerije bio i u snagama JSO. Poruke obično počinju sa: „Ima nas...“, a sačuvane su i one u kojima se Jovanoviću preti likvidacijom - kaže izvor "Alo!" koji je imao uvid u sadržaj poruka.


Kako saznajemo, bivši član obezbeđenja je lidera LDP-a čuvao tokom akcije "Sablja", a nakon ubistva premijera Srbije Zorana Điniđića 2003. godine. Razlozi zastrašivanja za sada nisu poznati.

Prema našim saznanjima, Jovanović je u pratnji nekoliko ljudi iz njegovog sadašnjeg obezbeđenja prekjuče ušao na treći ulaz zgrade policije u ulici 29. novembra, nakon čega je odmah primljen. On je, navodno, ispričao da s vremena na vreme dobija poruke na mobilni telefon od bivšeg člana obezbeđenja i da su svaki put sve eksplicitnije i da više nije mogao da ih ignoriše. On je nadležnima pokazao tekst poruka i time opravdao svoje sumnje.

Čuvar će biti saslušan

Kako "Alo!“ saznaje, policija će narednih dana povodom pretnji saslušati bivšeg člana obezbeđenja Čedomira Jovanovića, koji je, kako se sumnja, upućivao sporne poruke preko mobilnog telefona. On će najverovatnije nakon uručenog poziva dati svoju verziju priče i razlog slanja uvredljivih poruka.

- Jovanović je tražio da mu se pojača policijsko obezbeđenje. Smatra da je trenutno slabo i da treba da bude mnogobrojnije. Ukazao je na to da je poznata politička ličnost i da mu je bezbednost ovog puta dovedena u pitanje - objašnjava izvor Alo-a.


Čeda je na kraju razgovora u policiji napomenuo da nema probleme sa članovima svog obezbeđenja jer oni profesionalno obavljaju svoj posao iako ima političke nesuglasice sa šefovima policije i BIA.


Inače, bivši vođa studenstkih protesta je više od 12 godina pod stalnim policijskim obezbeđenjem, a krug onih koji su mu pretili se širio od pristalica bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, posle njegovog hapšenja, preko članova Makine grupe, do pripadnika JSO i zemunskog klana. Zato je policijska procena bila da mu je svih ovih godina bila potrebna 24-časovna zaštita.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 13.09.2012. 23:29
Одавно није био у медијима, па макар и на глуп начин мора да потврди своје постојање.
Četvrtak 13.09.2012. 23:53
Упс, где нестадоше коментари о Чедомиру...? Мора ли да се поштује "лик и дело" дотичног?
Petak 14.09.2012. 00:20
Ako je to istina,taj sto mu takoreci preti,ima pravo.Takvi kao on su trebali vec davno biti likvidirani iz Srbske javnosti.Ili on to samovoljno pokusava da skrece javnost da je jos prisutan u poltickom zivotu Srbije.Sta se on to jos pita i ko jos njega za nesto benda?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online