Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 12.09.2012.
22:08
Beta A

Konuzin: Nova era odnosa Srbije i Rusije

Ruski ambasador Aleksandar Konuzin i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović ocenili su u Beogradu da je došlo do "nove ere" u odnosima Srbije i Rusije, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Amabasador Rusije u Beogradu: Aleksandar Konuzin
 

Konuzin, koji je bio u oproštajnoj poseti predsedniku parlamenta, konstatovao je da su aktuelni događaji u odnosima Rusije i Srbije povod za zaodvoljstvo, jer su predsednici Vladimir Putin i Tomislav Nikolić na sastanku u Sočiju dogovorili prioritete konkretne
saradnje.

Konuzin: Odlazim iz sveta diplomatije

 Ruski ambasador Aleksandar
Konuzin ocenio je da Rusija prema Srbiji gaji tople i
prijateljske odnose i naveo da će po isteku mandata u Beogradu
prestati da se bavi diplomatijom.

"Uskoro ću otići jer je završen moj mandat, odlazim iz sveta
diplomatije", rekao je Konuzin na otvaranju izložbe radova savremenih južnoafričkih umetnika "Saut Afrika Miting point" u Ruskom domu.

Konuzin je kazao okupljenim zvanicama da je svoju diplomatsku karijeru počeo u Africi i da je simbolično večeras završava na manifestaciji posvećenoj Južnoj Africi.

"Opraštam se od vas i želeo bih da zapamtim vaša lica, jer sam sve vreme ovde osećao toplotu i dobrotu prema našoj zemlji (Rusiji)", rekao je Konuzin.

"Nalazimo se na pragu nove ere naših odnosa koji sada postaju odnosi strateškog partnerstva u svim oblastima", ocenio je Konuzin. Kad je reč o saradnji, Konuzin je rekao da se nameću dve oblasti kao primarne - saradnja u oblasti energetike kao i deklaracija o strateškom partnerstvu koja je usaglašena i koja će, kako se nada,
posle unetih dopuna, biti usvojena.

Ambasador Konuzin je takođe izrazio očekivanje da će izgradnja Južnog toka svoju potvrdu da se radi o nacionalnom prioritetu Srbije dobiti u parlamentu.

Stefanović je ocenio da je posle sastanka predsednika dve zemlje "sasvim jasno svima u Srbiji da je nastupila nova era u odnosima dve zemlje".

Konuzin je izrazio očekivanje da će grupa prijateljstva u srpskom parlamentu uskoro biti formirana i ocenio da saradnja dva parlamenta treba da se bavi konkretnim pitanjima.

On se složio sa Stefanovićem ocenom da skupštinski odbori treba da na sebe preuzmu značajan deo nadležnosti i odgovornosti ne samo u kontroli izvršne vlasti već i kroz aktivnije učešće u kreiranju uslova za poboljšanje ekonomske saradnje.

Stefanović se, kako se dodaje u saopštenju, zahvalio Konuzinu na podršci i naporima koje je u protekle četiri godine ulagao na unapređenju odnosa Srbije i Rusije i dodao da je počeo proces formiranja grupa prijateljstva u srpskom parlamentu.

Stefanović je takođe izrazio očekivanje da će veoma brzo biti dogovorene pojedinosti vezano za posetu delegacije Državne Dume.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.09.2012. 22:09
Хвала Ти Брате Конузине, показао си нам шта је то патриотизам!
Sreda 12.09.2012. 22:12
Vaša Ekselencijo, neka vam je večno - Hvala !!!
Sreda 12.09.2012. 22:25
U Savez .... nek se ozvanici .... i u "BRIKS", bar kao "malter"..!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online