Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 11.09.2012.
18:57
Beta A

Uskoro popis: Da se vidi koliko Srba ima na Kosovu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, najavio je da će uskoro biti organizovan popis, kako bi se tačno utvrdilo koliko Srba ima na Kosovu i Metohiji.

Stalno insistiram na popisu - da saznamo koliko nas ima, koliko nas zaista živi na Kosovu i Metohiji: Vulin
 

"Ono na čemu stalno insistiram, i to će biti uskoro, je popis da saznamo koliko nas ima, koliko nas zaista živi na Kosovu i Metohiji", kazao je Vulin u intervjuu za televiziju "Most" iz Zvečana. On je rekao i da se moraju sprečiti zloupotrebe koje se koriste kako bi se dobio "kosovski dodatak".

"Oni koji odu i vrate sa posle svakih petnaest ili mesec dana, da bi podigli pomoć ili kosovski dodatak to su stvari koje moramo prekinuti", rekao je Vulin i najavio i da će biti izvršena kontrola trošenja novca u Pokrajini.

"Zloupotreba je bilo i bez obzira iz koje je neko partije, ako je kršio zakon biće sankcionisan. Važnije od svega toga je da ni jedan oblik davanja koje ova država izdvaja neće biti smanjen, zloupotrebe ćemo smanjivati i kažnjavati ali nećemo ukidati izdvajanja za Pokrajinu", rekao je on.

Smanjen budžet Kancelarije

Direktor vladine Kancelarije za KiM je potvrdio da je smanjen budžet Kancelarije ali je naglasio, "nemojte da brinete: plate, penzije, socijalna davanja, povratnička pomoć, inimalne zarade neće biti smanjivani".

Prema rečima Vulina, pomoć povratnicima na Kosovo mora da bude redovna i sigurna, a da će za najugroženije biti obezbeđeni i paketi sa hranom.

"Nikoga ko živi na Kosovu i Metohiji ili onoga ko se vratio u Pokrajinu neće ovde zadržati novac, niko od njih nije rekao da se vratio zbog povratničke pomoći već zato što to žele i baš zato ćemo im obezbediti šta možemo", rekao je Vulin i najavio pomoć oko nabavke mehanizacije, ogreva, semena i đubriva za predstojeću setvu.

Predsednik Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je da će merilo uspeha koncelaruje na čijem je čelu biti to u kojoj meri će biti sačuvan i povećan broj Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. On je ocenio da je do sada država malo radila na stvaranju uslova za povratak raseljenih Srba i ostalih nealbanaca.

"Nije im rečeno da će država garantovati da će oni koji se vrate živeti bolje, da će dobiti stambene objekte, zaposlenje, benificije", rekao je Vulin i najavio da će država stvoriti uslove da se ljudi zaposle i rade od svoga rada.

"Ne ulazite u privremene kosovske institucije; ne nasedajte na priče"

Vulin je pozvao Srbe da rade samo ono što moraju, "da ne ulaze u privremene kosovske institucije, ne učestvuju na izborima, da ne zaborave svoju državu jer i ona neće zaboraviti njih".

"Nemojte da radite stvari koje ne mogu da se isprave i ne nasedajte na priče o državljanstvu", rekao je on i dodao da će biti sprovedena "nostrifikacija diploma, matične i katastarske knjige, a na sporazumima o slobodi kretanja i kontroli prelaza se još radi". 

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 19:01
zašto je to toliko bitno? Da ima samo 1 - trebalo bi ga zaštititi.... a nekako mi se čini da ćete vi početi da izmišljate rupu na saksiji, samo da ne morate ništa konkretno da uradite...
Utorak 11.09.2012. 22:19
Vulin:""Nemojte da radite stvari koje ne mogu da se isprave"! To bi trebalo da Vulin objasni Vucicu i Nikolicu koji " postuju "Borkove antiustavne dogovore sa Tacijevom administracijom. koja je Srbima vadila bubrege, jetre i srca. Aleksandar Vucic:"Mi ćemo poštovati ono što je prethodna vlada dogovarala i potpisivala".Vulin ne pita Vucica , neg dava upustva bespomocnom srpskom narodu. Вучић не пита да ли је оно шта је претходна влада договарала и потписивала противуставно, па тиме и неважеће.
Utorak 11.09.2012. 22:23
Како неће страховати од Београда Срби са КосМета страхују и од Београда. Како неће кад су и они преузели од жутих вазалну политику према Западу и Америци, па, антиуставне Боркове договоре са Siptarima проглашавају међународнim, због чега их наводно треба “поштовати” ! Откад су издајнички разговори са Шиптарима , постали међународни, кад Косово и Метохија не постоји као држава , него се налазе у Србији , по уставу Србије и по резолуцији 1244 СБ УН (национално и интернационално).Шта је са заклетвама Томислава Николића у ЦРКВИ и у ПАРЛАМЕНТУ , у вези наше СВЕТЕ СРПСКЕ ЗЕМЉЕ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online