Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.09.2012.
14:07
Beta A

Ljajić: Beograd hoće dijalog s Prištinom

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je zvanični Beograd voljan da nastavi pojačan politički dijalog s Prištinom o svim spornim pitanjima, uprkos rezoluciji kosovskog parlamenta o uvođenju međunarodnog telefonskog prefiksa Albanije za Kosovo.

"Nema zaštićenih u borbi protiv kriminala i korupcije"
 

"Ova rezolucija je politički akt koji neće proizvesti nikakvo pravno niti bilo koje drugo dejstvo", rekao je Ljajić u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine.

On je podsetio na izjavu generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU) Amanda Turea, koji je rekao da bi uvođenje međunarodnog telefonskog prefiksa bio svojevrstan presedan, jer međunarodni broj i kod mogu dobiti samo države članice UN, što Kosovo očito nije.

Govoreći o najavama nove Vlade Srbije da će se obračunati s kriminalom i korupcijom, Ljajić je kazao da je cilj "zadati konačan udarac kriminalu i korupciji".

"Sigurno je da to treba da bude stvar nadležnih institucija, da sistem treba da funkcioniše i da će država pokazati nultu toleranciju kada su u pitanju kriminal i korupcija", naglasio je potpredsednik srpske vlade.

Upitan da li će u tome biti nedodirljivih, on je kazao: "Ako se borite protiv kriminala i korupcije, onda ne treba da gledate ko čiji dres nosi, da li neko pripada ovoj ili onoj grupaciji i ko je koje nacionalnosti".
 

Ljajić i dalje zadužen za Hag

 

Vlada Srbije ponovo je imenovala Rasima Ljajića za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom za ratne zločine, objavljeno je na sajtu vlade. Za članove Saveta imenovani su premijer Ivica Dačić, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, pomoćnik ministra odbrane Miroslav Jovanović i državna sekretarka u Ministarstvu spoljnih poslova Vera Mavrić.

 

Zamenici su sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Todorović, pomoćnik ministra pravde i državne uprave Milisav Čogurić, sekretar Ministarstva odbrane Biljana Babić i savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova, kozastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde Vladimir Cvetković. Vlada je pre imenovanja novih članova Saveta razrešila stare članove i njihove zmenike.

 

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 16:47
Љајићу.... Не знам шта хоће Београд, али Срби и Србија хоће да се Космет врати под правно технички оквир Републике Србије и да се доле заштите Срби и њихова имања, културне баштине и верски објекти, као и да се сви расељени одздо врате на своја огњишта !!!! Маните се демагогије, пре албанеза, вас који представљате тај "Београд" о ком причате ћемо прве преко проклетија поћерати... Као и све остатке комунистичке багре !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online