Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 11.09.2012.
12:36
D. N. P. - Vesti A

Kfor pali šume i blokira puteve

Poslednjih nekoliko dana Srbi na severu Kosmeta muku muče sa požarima koje, kako tvrde čelnici opštine u Leposaviću, Kfor namerno izaziva da bi otežao život ovdašnjem stanovništvu i naterao ga da prihvati institucije takozvanog nezavisnog Kosova.

Požar kod Leposavića: Vatrenu stihiju Kfor koristi da zauzme prelaze ka centralnoj Srbiji
 

Žiteljima Leposavića u pomoć su pristigli vatrogasci iz Kosovske Mitrovice, ali ne i iz Novog Pazara i Raške jer je za to potrebna dozvola Kfora, a alternativni putevi su blokirani. Narod je gnevan, Kfor doživljava kao agresora i u svakom trenutku mogući su incidenti koji bi se mogli pretvoriti u ozbiljne sukobe.

Bojan Jakovljević, član Opštinskog veća u Leposaviću, kaže "da gde god preleti helikopter Kfora izbije vatra, a potom Kfor blokira alternativne puteve".

Priština planira upad na sever: Bojan Jakovljević

- U nekoliko navrata meštani su videli da vojnici Kfora iz helikoptera izbacuju vatrene "mamce" i da njima namerno izazivaju požare. Slične akcije imali smo i ranije, iz helikoptera Kfora izazvan je požar u jednom domaćinstvu u Jarinju kada su izgoreli štala i seno, umalo i kuća - kaže Jakovljević.


Sve što se poslednjih dana dešava na severu Kosova i Metohije, uključujući i bombaške napade u Leposaviću i Zvečanu, deo je istog scenarija. Srbi kažu da su zato "maskirana lica" pucala na vozila KPS-a kako bi se sever Kosova prikazao kao kriminalizovana sredina što bi bio povod upad združenih albanskih snaga, Kfora i Euleksa.

Ugroženo snabdevanje

 

Predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović izjavio je da je zbog blokade alternativnih prelaza ugroženo snabdevanje ove opštine i Kosovske Mitrovice.


- Pripadnici Kfora potpuno su izašli iz svog mandata i u službi su Prištine. Hitno ćemo održati vanrednu sednicu predstavnika opština na severu pokrajine na kojoj ćemo razmotriti situaciju i odlučiti šta dalje da činimo - kaže Božović. 


- Krajnji cilj Prištine je ne samo da porobi Srbe na severu Kosmeta, već i da ih ovde više nema, ali neće uspeti u toj zamisli jer je narod složan i za svoj opstanak će se boriti svim raspoloživim mirnim sredstvima - naglašava Jakovljević.


Svi alternativni putevi juče su bili blokirani i u opštini Zubin Potok, a namera Kfora je da pojačanim blokadama natera Srbe da za prelaz koriste Brnjak i Jarinje gde ih čekaju carinari i granični policajci "države Kosovo".

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 12:44
a gljivica i picousti brinu o džajiću i crvenoj zvezdi....?
Utorak 11.09.2012. 12:57
Pa zar te okupatore vlast ne naziva " partnerima ", bez koje Srbija ne moze ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online