Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 09.09.2012.
19:10
Beta A

Ameri nam poklonili 17 "hamera"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas u Čačku da 17 terenskih vozila tipa "hamer" koja je Vojska Srbije dobila od SAD predstavlja veliku vrednost i za VS i za Srbiju koja se, kako je podsetio, nalazi u ekonomskoj krizi.

Vrednost poklonjenih "hamera" je 3 miliona dolara
 

"SAD su u vojnom, odbrambenom delu, jedan od naših najvažnijih partnera i nadamo se da ćemo ovakvu pomoć SAD imati i ubuduće, ali uz nastavak te saradnje moramo raditi na poboljšanju i proizvodnji sopstvenih kapaciteta", rekao je Vučić novinarima u Tehničko - remontnom zavodu (TRZ) u Čačku, gde su vozila dopremljena.

On je dodao da će najveći deo vozila biti upućen u 31. bataljon 3. brigade kopnene vojske u Zaječaru, drugi deo u bazi Jug, ali da će ona pre svega biti korišćena u mirovnim misijama širom sveta pod okriljem UN.

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik rekla je da tih 17 vozila "ukuzuju na značaj saradnje koja se stalno produbljuje između VS i oružanih snaga SAD".

"Znamo da Srbija nastoji da ojača svoje potencijale i sposobnosti kako bi mogla da poveća učešce u mirovnim operacijama pod pokroviteljstvom EU i UN, i pomoći ćemo Srbiji u tim naporima i posvećeni smo da učvrstimo vojnu saradnju naših zemalja", rekla je Vorlikova.

Ona je dodala da je vrednost 17 vozila koja su dopremljena u TRZ oko tri miliona dolara i najavila da će SAD pokloniti VS još četiri HMV vozila zajedno sa opremom za terenske vežbe, vredne oko dva miliona dolara.

Primopredaji "hamera", pored Vučhića i Vorlikove, prisustvovao je i načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković, kao i rukovodstvo TRZ-a.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.09.2012. 19:21
Е мој Вучићу, овако су и Садам и Мубарак примали америчу "помоћ" ...
Nedelja 09.09.2012. 19:25
A srbima na severu Kosmeta ce nocas da poklone gumene i bojeve metke sa dosta suzavca. Velike snage KFOR-a rasporedjene su u juznoj Mitrovici , ocukuje se upad u toku noci .
Nedelja 09.09.2012. 19:20
Lepa vozila. I skupa. A kako ce biti koriscena? Za isterivanje okupatora? Ne. Nas novi ministar odbrane kaze "da će ona pre svega biti korišćena u mirovnim misijama širom sveta pod okriljem UN." Ovo slobodno mozemo da procitamo i kao koriscenje u americkim misijama sirom sveta, gde su im potrebni saradnici za pokoravanje slobodnih drzava i eksploataciju njihovih prirodnih resursa! "Besplatan sir nalazi se samo u misolovci!" kaze narodna poslovica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online