Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 08.09.2012.
21:32
Beta A

"Đilas kriv za slab rezultat u Beogradu"

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je na sednici Glavnog odbora partije da je njegov zamenik Dragan Đilas odgovoran što je DS na prošlim izborima osvojila u Beogradu devet odsto manje glasova nego 2008.

Tadić okrivio Đilasa za poraz u Beogradu
 

Posle sednice GO DS u beogradskom Centru Sava Tadić je novinarima rekao da većina članova tog tela nije prihvatila njegov predlog da se rukovodstvo stranke bira neposrednim glasanjem svih članova, već su se odlučili za delegatski način izbora na izbornoj skupštini.

"Nadam se da novo rukovodstvo neće zbog toga biti sa umanjenim legitimitetom", rekao je Tadić.

Pogledajte još: Foto: Đilas "oduševljen" Tadićevim govorom

On je dodao da mu se činilo da je na današnjoj sednici GO DS među rukovodiocima stranke on jedini bio samokritičan, a da su ostali "vrlo blagonaklono govorili o svom radu".

"Nema nikakve sumnje da je Dragan Đilas odgovoran za podbačaj u rezultatu na izborima u Beogradu, gde je DS osvojila više od devet odsto glasova manje nego 2008. godine", rekao je bivši predsednik Srbije.

On je podsetio da je DS na parlamentarnim izborima 2012. godine imala slabiji rezultat i u Vojvodini, kao i centralnoj Srbiji nego 2008. godine i da je kosovski odbor te stranke ostvario bolji rezultat nego pre četiri godine.

Upitan da li ga iznenađuje što su na drugoj strani zajedno Dragan Đilas i Bojan Pajtić, Tadić je rekao da ga to ne iznenađuje i da ne misli da Đilas ima bolje šanse od njega da na Izbornoj skupštini bude izabran za predsednika stranke.

"Bojan Pajtić i Dragan Đilas imaju legitimno pravo da zajednički sagledavaju budućnost DS-a", rekao je Tadić.

Upitan da li će protiv njega biti beogradski odbor DS-a, on je rekao da su izbori tajni i da će svaki član Izborne skupštine odlučivati za sebe.

Tadić je ponovio da mu je mana u prethodnom periodu bila što je bio bolećiv prema pojedinim ministrima i stranačkim funkcionerima i poručio da to neće biti slučaj ako ponovo bude izabran za predsednika DS-a na stranačkim izborima 10. novembra.

Govoreći o periodu nakon majskih izbora, on je pomenuo narodnu poslovicu "Ne pada sneg da prekrije breg, nego da svaka zverka pokaže svoj trag", i zaključio da su mnoge zverke pokazale svoj trag.

Tadić je takođe istakao da očekuje da nakon Izborne skupštine DS bude ozbiljna opozicija.

POVEZANE VESTI

Subota 08.09.2012. 21:47
Opet POLICIJA propusta sansu - kad su svi na gomili...... sad ce da ih vija mesecima !? Jel utekao Cvetkovic -No2 ... ?!
Subota 08.09.2012. 22:33
Жуто предузеће преживети неће. "Демократска странка је национална институција"... хаха, јесте баш, не мож` нација без вас битанги невиђених! Затворске капацитете проширити и прилагодити, нису довољни а треба поред ових главних битанги сместити и њушке попут Крлета, Шапера, Вејводе, Хомена, Србијанке Турајлић и гомиле сличних...
Subota 08.09.2012. 23:33
Al' su prsli hepatiticari...Uskoro ce licno da dele flajere, Djilas na Terazijama, Tadic u Knezu. Pajtic ce da cuva ledja, obojici.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online