Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 08.09.2012.
14:51
Alo! A

Funkcioneri ostaju bez obezbeđenja?!

Nadležni organi uskoro počinju sa proverom svih osoba koje su pod zaštitom Vojske i policije, saznaje Alo!. Od stotinak njih koji trenutno imaju zaštitu o trošku države, prema do sada obrađenim podacima, pojedinci će ostati bez obezbeđenja. Izvor Alo! iz vrha bezbednosnih službi kaže da će se provera uraditi za svakog posebno.

Počinje provera svih osoba koje štite Vojska i policija: Biće urađena bezbednosna procena - da li ima potrebe i dalje ih čuvati
 

- Najkasnije do kraja meseca počećemo opsežnu proveru svih osoba koje štite Vojska i policija. Uradićemo bezbednosnu procenu za svako lice posebno jer na osnovu urađenih bezbednosnih provera, nekima od njih više nije potrebna zaštita. S druge strane, postoji određen broj osoba kojima će biti smanjeno obezbeđenje. Dakle, cilj nam je ušteda i redukovanje kako ljudi, tako i voznog parka, goriva, amortizacije vozila i dnevnica. Tih stotinak osoba, u zavisnosti od stepena njihove ugroženosti, čuva skoro 1.000 ljudi, a po potrebi, dakle, kada imamo informaciju da se njima i njihovim porodicama preti likvidacijom ili otmicom, taj broj je znatno veći. Informacije o tome dobijamo od bezbednosnih službi - priča sagovornik Alo!.


Uprava za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP-a Srbije trenutno obezbeđuje 55 javnih ličnosti. Na njihovoj zaštiti angažovano je više od 200 policijskih službenika, koji za te potrebe koriste šezdesetak vozila. Pored toga, PTJ i SAJ čuvaju još dvadesetak lica, koliko i Vojska.


Imena osoba koje se štite predstavljaju službenu tajnu, ali osim najviših državnih funkcionera, među štićenim licima ima sportista, novinara, biznismena. Policija čuva i Karađorđeviće, Jovanku Broz, pojedine opozicione lidere, bivše najviše državnike Srbije, dok Borisa Tadića i bivšu ministarku pravde Snežanu Malović obezbeđuju "Kobre". Zaštitu ima i Ružica Đinđić, supruga ubijenog premijera Zorana Đinđića.

POVEZANE VESTI

Subota 08.09.2012. 15:34
zapanjujuce je ko je sve i koliko obezbedjenje dobio. oni se obezbedjenjem stite od nas,a predstavljeno je da ih cuvaju od ...zbog.... samo nas varaju,ali prevarama se mora stati na kraj. domacini srbije prestanite biti sluge jugoslovenskih interesa! mi placamo obezbedjenje da ih stite od nas. MI MORAMO DOBITI OBEZBEDJENJE,DA NAS STITE OD NJIH! STRANKA SRBA IZ SRBIJE MORA NASTATI,SVE OSTALO JE SAMO PRODUZETAK JUGOSLOVENSKE AGONIJE U SRBIJI!
Subota 08.09.2012. 16:13
Pretpostavljam da drzava placa obezbedjenje i Natasi Kandic i Sonji Biserko. Ako njih dve u Beogradu zive bez stalnog obezbedjenja, a nikad nisam jos cuo da ih je iko pokusao napasti, onda je taj srpski narod u Beogradu izuzetno samo-mazohistican. Njih dve ne bi mogle ziveti ni u jednom normalnom gradu u svetu, da govore lazi tako prljavo i drsko protiv tog naroda, a da niko ne pokusa da uzme stvar u svoje ruke i kazni ih. Cisto za nauk drugima, da ne prelaze granicu pristojnog ponasanja. Sa olosem se ne moze na fin nacin, ko se ne stidi, mora da se boji.
Subota 08.09.2012. 14:59
Nesto "treperi i talasa" ovaj sadasnji vazduh ali sam ubedjena da to nije zbog prirodne klime :d))) Pa ovi ima sada da se okrecu po ulicama kao ringispil. Onaj ko je nezaposlen bi mogao da im pruzi socijalnu pomoc uz finansijelnu podrsku (platu) i da im ide u kupovinu namirnica :D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online