Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 08.09.2012.
10:25
Alo A

Direktorka zaposlila sina, muža i kuma u školi

Jasmina Đurković, direktorka Srednje ekonomsko-trgovinske škole u Kuli, za tri direktorska mandata uspela je, kako tvrde njene kolege u toj školi, da zaposli pola svoje familije! Njen sin, suprug i kum pokazali su se, izgleda, kao najadekvatniji kadrovi na konkursu, pa su tako svi redom našli uhlebljenje baš u toj školi.

Zaposleni ogorčeni na direktoru koja samovoljno zapošljava rodbinu
 

"Direktorkin suprug Dragan Đurković jeu Srednjoj ekonomsko-trgovinskoj školi u Kuli počeo da radi pre pet godina, nakon što je direktorka na zimskom raspustu uradila sistematizaciju rada i tako 'izmislila' novo radno mesto - administrativni radnik", kaže jedan od zaposlenih u školi, koji je želeo da ostane anoniman u strahu od otkaza.

Pročitajte još:

 

"On snabdeva školu papirima, kupuje neke stvari, javlja se na telefon... Od svega pomalo, ali uglavnom ništa", kaže sagovornik "Aloa" i dodaje da je prošle godine direktorka sina Veselina primila na poziciju profesora fizičkog.


"Školski odbor je jednoglasno odlučio da na tu poziciju primi drugog kandidata, devojku koja je imala dvaput više godina radnog staža od direktorkinog sina. Međutim, ona je rekla: 'Vi možete da izglasate šta hoćete, ali ja odlučujem'", dodaje izvor iz škole.

Međutim, to nije sve, tvrde zaposleni. U istoj školi radi i Nebojša Vlahović, kum Đurkovićevih, koji decu i profesore svake godine obrazuje po pitanju protivpožarne zaštite.


"U školi svi to znamo, ali niko ne sme da pomene javno jer se plašimo. Tako se u junu desilo da je direktorkin suprug nasrnuo na predsednicu sindikata jer je na sednici napomenula da je moguće da u školi postoji sukob interesa. Nazivao je pogrdnim imenima i pretio. Pozvana je i policija, te postoji i zapisnik o tom događaju, ali ništa nije urađeno", tvrdi sagovornik.

Na pitanje novinara šta je od svega ovoga istina direktorka Đurković je rekla: "Ma zaposlila sam i mamu i tatu i celu familju... Kako da ne?! Imate pogrešnu informaciju. Nemojte više da me uznemiravate", i spustila slušalicu.

Na školu, direktorku, ali i neke profesore ogorčen je i Mihail Almaši, čija je supruga Saška pre nego što je preminula od raka radila kao profesor geografije. Naime, kada je obolela, lekari su joj amputirali nogu. Mihail kaže da je, uprkos preporukama lekara koji su savetovali ne samo da joj se omogući da radi u jednoj školi, već i da se škola prilagodi njenim potrebama, kada se vratila sa bolovanja, Saška dobila dodatne časove u drugoj školi.


"Direktorka joj je rekla: 'Niko drugi neće da radi u tri škole, a ja ne mogu nikog da nateram. Ako ti se ne sviđa, a ti daj otkaz'. Nakon dve godine, došlo je do recidiva, Saška je umrla nedugo posle toga", kaže on.

Subota 08.09.2012. 10:48
Pa naš zakon dozvoljava otvaranje privatnih škola, ali ne o trošku države, odnosno Ministarstva prosvete. Očekujem reagovanje resornog ministra Žarka Obradovića - ako nije u srodstvu sa ovom direktorkom !
Subota 08.09.2012. 11:19
I ovi su stručnjaci, valjda.
Subota 08.09.2012. 11:42
Ministar prosvete se na ovakve stvari i ne osvrce a ima ih mali milion!? Po, motou malo drzavna skola zbog subvencija-malo privatna skola zbog zataskavanja korupcije. Pa nije ni cudo da se ovakve "dame i gospoda" ovako i "ponasaju". Facebook, Youtube itd. zude za ovakvim prilozima (anonimno naravno). :d))) Nekada je dobro "cackati mecku". Ako vec jedan mali komarac nocu zujanjem dovodi ljude do ludila pa mozete i vi cestiti ljudi da se na njega ugledate ;D)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online