Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 08.09.2012.
00:12
Danas A

Vučić ide u Nemačku: Biće dočekan kao Tadić

Ministar odbrane i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u ponedeljak i utorak u Nemačkoj, potvrđeno je "Danasu" u Ministarstvu odbrane. Vučić će biti dočekan u nemačkom Ministarstvu odbrane uz najviše državne počasti, "što će biti prvi put da takav doček bude organizovan za jednog zvaničnika iz Srbije, s izuzetkom bivšeg predsednika Borisa Tadića, koga je na isti način dočekao nemački predsednik prilikom dodele nagrade Kvadriga 2009. godine".

Biće dočekan u nemačkom Ministarstvu odbrane uz najviše državne počasti "što će biti prvi put da takav doček bude organizovan za jednog zvaničnika iz Srbije" (izuzev Tadića)
 

Vučić će razgovarati s ministrom privrede i tehnologije Filipom Roslerom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom, savetnikom Merkelove za pitanja EU Nikolausom Majerom Landrutom, parlamentarnim i državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Kristijanom Šmitom, te ministrom za ekonomski razvoj i saradnju Dirkom Nibelom.

Dan nakon Vučićevog povratka iz Nemačke, Srbiju će posetiti Andreas Šokenhof, poslanik i zamenik predsednika poslaničke grupe vladajuće CDU-CSU, i Hans

Da li dolazi Klintonova u Srbiju?

Povodom medijskih spekulacija da bi Hilari Klinton trebalo 4. oktobra da poseti Srbiju, "Danasu" je u ambasadi SAD rečeno:"Ne raspolažemo informacijama o dolasku državne sekretarke Hilari Klinton“.

Joahim Falenski, spoljnopolitički referent pri poslaničkoj grupi CDU-CSU u Bundestagu, saznaje beogradski list u Ambasadi Nemačke u Beogradu.

Ognjen Pribićević, bivši ambasador Srbije u Nemačkoj, kaže za "Danas" da je izuzetno značajno što srpski zvaničnik odlazi u Berlin.

"Pozitivno je to što će se Vučić sresti s Hojzgenom, najbližim saradnikom Merkelove. Jedna od tema razgovora sigurno će biti i Kosovo", ocenjuje Pribićević.

POVEZANE VESTI

Subota 08.09.2012. 02:11
Zadovoljan sam Vucicevim radom. Nadam se da ce da raskrinka organizovani kriminal, da resi slucaj agrobanke i posebno vojvodjanske banke, zato sto se neki politicari iz vojvodine uhvatili prica o autonomiji. Znaju da su prljavi, a Vucic ima volju da im resi rebus. Steta sto je i Dacic u vladi, njega sad ne moze da maltretira za koferce. Moze samo da se desi neki atentat na Vucica zbog svega toga. Sve je to povezano i opasno. Pazi se Vucicu i samo napred! Narod je zeljan pravde!
Subota 08.09.2012. 05:07
Тако и треба, а не са неком коњушарима да се преговара.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online