Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 07.09.2012.
20:28
danas.rs A

Tadić: Đilas je osporio moj autoritet

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić rekao je da je zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas prekršio Statut time što je, kako je naveo, van organa stranke u javnosti osporio njegov autoritet.

"Đilas je osporio moj autoritet na mestu predsednika stranke i time smo prirodno ušli u fazu konkurencije. To je uradio u javnosti i van organa stranke, što je po mom mišljenju kršenje Statuta DS", rekao je Tadić u intervjuu beogradskom Danasu objavljenom na sajtu tog lista.

Đilas je u javnosti osporio moj autoritet na mestu predsednika stranke i time smo ušli u fazu konkurencije, kaže Tadić, koji ipak ima razumevanje za Đilasove narasle ambicije
 

Upitan da li u vrhu DS-a ima mesta i za njega i za Đilasa, Tadić je rekao da će o tome odlučiti organi stranke.

"Da se razumemo, ja Demokratsku stranku nikada neću napustiti. Jedan sam od onih koji su je stvarali i pre nego što je nastala. Kada sam zbog DS, zbog poštovanja odluke Predsedništva, zbog interesa stranke pogazio čak i vlastitu reč datu u noći 20. maja da se neću kandidovati za premijera, šta mislite da li sam ja čovek DS ili nisam? I da li je to dovoljan dokaz da ja u DS nisam 'bog i batina', da i ja mogu biti preglasan? Uvek ću poštovati i slediti sve odluke većine u DS", rekao je Tadić.

"Razumem Đilasove narasle ambicije"

Kako je naveo, on ima razumevanja za Đilasove narasle ambicije i smatra da predsednik DS-a može biti ili on ili Đilas ili sadašnji potpredsednik stranke Bojan Pajtić. Upitan da li je tačno da Đilas ima ambiciju da postane predsednik stranke,

A na sednici Predsedništva su se pozdravili sa "Gde si, Điki', on meni: 'Gde si, Boki"

Tadić je "Danasu" uoči današnje sednice Predsedništva rekao da je ta Đilasova želja "legitimna", ali da će se njegov odgovor čuti na sednici Glavnog odbora stranke.

"Bio bih neodgovoran ako bih vam rekao da pitate njega ili da ne znam. Ali, i ta njegova želja je legitimna, ljudski razumljiva... Sada se postavlja pitanje kakav će biti moj odgovor na to, a to ćete čuti na sednici GO", rekao je Tadić i dodao da smatra da mu kao predsedniku DS-a treba novi legitimitet istakavši da od borbe u politici nije odustajao ni svih ovih decenija.

"Ćutao sam, jer nisam hteo da budem deo medijske kampanje u tabloidima"

Kako je naveo, prethodnih nedelja je ćutao jer nije hteo da učestvuje u medijskoj kampanji koja se vodila u tabloidnoj štampi i kojom se blatio ugled DS-a, a iza koje su, prema njemu, stajali elementi krupnog kapitala i neki delovi stranke.

"Sasvim sigurno iza te prljave kampanje stoje elementi krupnog kapitala, sasvim sigurno su tu i ljudi iz Demokratske stranke koji su u prošlosti kreirali lošu sliku o DS, koji su odgovorni za aferu Bodrum... Ne bih nikoga imenovao, ali i o tome ćemo razgovarati na Predsedništvu i Glavnom odboru DS, a ne u medijima", rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Petak 07.09.2012. 20:51
Najbolji vam je pajtic za predsednika...pravi najlepse grimase kad place.
Petak 07.09.2012. 21:06
Dvadeset prvi vek, kapitalizam je ušao u svoju poslednju fazu, dosegao je vrhunac i sad počinje njegov pad. Recesije, depresije, ekonomske krize, ratovi, totalno siromaštvo, krah morala, kriminal i korupcija ...... apokaliptična slika sveta je postala realnost. Dozvolili smo da manjina vlada i odlučuje, da odlučuje o životu i smrti, da upravlja ljudskim sudbinama, da dovede u pitanje čak i opstanak civilizacije.
Petak 07.09.2012. 21:26
Muka je to ... godinama neki Predsednik a sad ..... ako izgubi ni predsednik kucnog saveta ne moze biti ... znamo i zasto ... a i po zasluzi ...sto jes' , jes' !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online