Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 07.09.2012.
00:49 >> 02:35h
Blic A

Ostavka ili smena: Pajtić, Đilas i Ješić postavili ultimatum Tadiću

Boris Tadić ima dva dana da odgovori da li će podneti ostavku i povući se s mesta predsednika stranke na mesto predsednika Političkog saveta stranke i omogućiti izbor Dragana Đilasa za novog lidera demokrata, a Bojana Pajtića za njegovog zamenika. Ultimatum su Tadiću postavili Bojan Pajtić, Dragan Đilas i Goran Ješić. Iza tog zahteva stoje beogradski i vojvođanski odbori i pola Srbije, kaže za "Blic“ istaknuti član DS, koji je zahtevao anonimnost.

Očekuje se burna sednica Glavnog odbora: Borisu Tadiću se "drma" fotelja čelnog čoveka Demokratske stranke, Dragan Đilas (levo) sve bliži mestu predsednika
 

Sednice beogradskog i vojvođanskog odbora još nisu zakazane, ali biće održane u petak i ukoliko Tadić nastavi da odbija ponudu o, kako kažu, "časnom povlačenju". Dva najveća i najuticajnija odbora tražiće Tadićevu smenu, tvrdi izvor "Blica“ i zaključuje da će se odnos snaga koji ide u prilog promenama videti već na početku sednice Glavnog odbora, u subotu.

Pročitajte još:

* Pajitić: Ne želim da vodim DS

* Tadić se povlači, Đilas na čelu DS

Predlog Tadića da se sednica otvori za medije biće, kaže naš izvor, odbačen velikom većinom glasova, i tu će već na početku Tadić biti poražen.


"Više puta smo Tadića molili da se dostojanstveno povuče, da podnese ostavku i preuzme mesto predsednika Političkog saveta i počne da pravi neku drugu karijeru. Lično sam mu rekao da je elementarna pristojnost da podnese ostavku. On odbija da prihvati realnost. Ima vremena do petka da prihvati poštenu ponudu", kaže za "Blic" izvor iz DS.

Mićunović: Neće biti cepanja stranke

Predsednik Političkog saveta stranke Dragoljub Mićunović ocenio je da neće biti cepanja stranke.
"Malo je verovatno da će na sednici GO DS doći do smene na vrhu partije", kaže Mićunović i naglašava da je na sednici moguće očekivati eventualna istupanja pojedinaca i ništa više od toga. Pritom, on kaže da ne misli na ključne ljude DS. Mićunović se ne slaže sa najavom Božidara Đelića da ukoliko ne bude promena, DS predstoji cepanje.

Jedinstvo stranke može da bude očuvano samo u slučaju da se Tadić svojevoljno povuče. Predstavnici promena u DS smatraju da će Tadić sigurno izgubiti izbore za predsednika jer je većina na Đilasovoj strani. U istim krugovima tvrde da će se na izbornoj skupštini Đilas kandidovati za predsednika stranke čak i ako Tadić istakne svoju kandidaturu, jer su se „okolnosti promenile“.


U Glavnom odboru DS ima nešto manje od 500 članova, a po trećinu čine članovi vojvođanskih i beogradskih odbora, kao i odbora iz ostatka Srbije.


Članovi GO iz Beograda još nisu dobili uputstva kako da nastupe u subotu. Najčešći odgovor koji smo juče dobijali od onih koje smo zvali bio je: "Sve je moguće".


"Poslednjih dana sedimo kao na iglama. Očekujemo neke instrukcije, ali nam se niko ne obraća. Nije ovo stvar koja je lična, potrebno je da postoji plan", kaže izvor "Blica", inače član GO DS iz Beograda.

POVEZANE VESTI

Petak 07.09.2012. 00:51
Igrali se konji i junaci !! TO JE BILO NEKAD !! sada se u glavnom igraju samo konji !!
Petak 07.09.2012. 06:46
Надајмо се да ће нестати са политичке сцене Србије.Никада нисмо имали горе штеточине од ових.
Petak 07.09.2012. 04:44
Ja sam pre 12 godina bio clan DS-a. Sad ih ne podnosim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online