Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 03.09.2012.
20:47
Pressonline A

Telefonske pretnje Aleksandri Jerkov

Predsednici Skupštine Novog Sada Aleksandri Jerkov su telefonom upućene ozbiljne pretnje u kojima se od nje traži da u roku od 48 sati zakaže nastavak skupštinskog zasedanja, saznaje agencija Beta.

Aleksandra Jerkov, predsednica skupštine Novog Sada
 

Jerkov je za Betu potvrdila da su joj upućene ozbiljne pretnje zbog kojih je obavestila policiju, ali da zbog daljeg toka istrage neće da u javnost iznosi više detalja. "Mogu samo da kažem da je reč o visokom funkcioneru jedne opozicione stranke u gradu i da mi je poručeno da, ako za 48 sati ne zakažem nastavak vanredne sednice Skupštine grada, za mene više nema života u ovom gradu, a kamoli u bavljenju politikom", rekla je Jerkov.

Jerkov je ranije danas zakazala nastavak vanredne sednice, na čijem dnevnom redu je i zahtev za smenu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, za 12. septembar. S obzirom na to da na vanrednoj sednici koja je trebalo da bude održana 29. avgusta u sali nije bilo nijednog odbornika, Jerkov je odložila sednicu.

"Ja bih pretnje mogla da shvatim i neozbiljno, ali nas iskustva uče da se stvari uvek ne završe dobro", rekla je Jerkov agenciji Beta i dodala da su pretnje stigle neposredno pre nego što će medijima objaviti datum nastavka sednice. Srpska napredna stranka je za danas najavila potpisivanje koalicionog sporazuma sa strankama za koje tvrdi da imaju odborničku većinu, a predsednik Gradskog odbora te stranke Miloš Vučević je rekao da će oni sutra sami održati nastavak vanredne sednice.

Zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta podnela su 34 odbornika SNS-a, DSS-a, odborničke grupe "Novi Sad odmah" (bivši odbornici Dveri i bivši odbornik stranke "Nijedan od ponuđenih odgovora") i grupe "Svi za Novi Sad" (Srpski pokret obnove i Romska demokratska stranka). U međuvremenu su im se pridružili i odbornici sa liste SPS-a, koji uz SPO čine aktuelnu gradsku vlast, tako da opozicija tvrdi da ima 42 odbornika, što bi bilo dovoljno za smenu gradske vlasti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.09.2012. 22:39
Niko nemoze da tvrdi da li je pretnja istinita ili laz,ali postoji razlika izmedju odgovorne osobe i obicnog sarlatana! Ozbiljna osoba iznese matrijalne dokaze,dok sarlatan samo prica.Gospodjo Aleksandra gde su vam dokazi!?Ako ne posedujete dokaze ,ne iznosite ovakve izjave u javnost,jel izgledaju kao jeftina propaganda!
Ponedeljak 03.09.2012. 23:12
Meni je u stvari drago da se ovakve stvari desavaju. Ja se davih godinama u suzavcu protiv sps a ds ih ko feniksa iz pepela vratio.E neka vam i treba vam tako da vas truju ponovo godinama.I ta mala i onaj bucmasti ne bi imali leba da im nije sps-a.E pa gospodo kako ste sejali tako cete i da zanjete.Uopste mi ih nije zao.
Utorak 04.09.2012. 12:29
ajde zeno skini se vise, ovih dana nemoze se ziveti od tvojih gluposti...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online