Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.09.2012.
21:49
Beta A

Dačić: Da li će SAD da se bave Sartidom?

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Sartid prvi na spisku sumnjivih privatizacija i da ga "baš zanima" da li će istraga stići i do SAD, i da nedostaje još 100 miliona dolara.

Sartid prvi na spisku sumnjivih privatizacija: Ivica Dačić, premijer Srbije

"Baš me zanima koliko će daleko istraga da ide i da li će stići do SAD. Sartid je prodat za 20 i nešto miliona. Da li je to bila pljačkaška privatizacija ili nije? Gde je najmanje 100 miliona? Nadam se brzom rezultatu istrage", rekao je Dačić novinarima u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u beogradskoj opštini Novi Beograd, gde je đacima čestitao polazak u školu.

Na pitanje kako mu se usred borbe protiv korupcije dogodio takav previd da nestane 300 miliona evra iz Agrobanke, dok se istovremeno hapse doktori za 300 evra mita, Dačić je odgovorio da policija "sankcioniše krivična dela koja nastaju".

On je rekao da je policija, kada je policija istraživala Metals banku naišla na tragove svega toga.

Dačić, koji je ministar unutrašnjih poslova od 2008. godine, rekao je da policija nema nikakve veze sa slučajem Agrobanka i da je policija obavestila Narodnu banku Srbije o tome, a ne obrnuto.

"Vi očekujete od mene da za 40 dana, koliko postoji Vlada, rešim sve probleme. Ja mislim da druge premijere niste mogli ni da vidite u prvih 48 dana niti da im postavite pitanje", rekao je Dačić.

"Možda ne vole toliko da se slikaju", primetio je novinar, a Dačić je uzvratio pitanjem zbog čega radi premijerski posao.

"Valjda ne zbog slikanja", rekao mu je novinar, a Dačić je istakao da "radi zbog naroda".

"Što ste me pitali? Što mi postavljate pitanja? Jel' vi hoćete premjijera koji vam se ne javlja i koji ne ide nigde i sedi u kancelariji i ne zna kako živi narod Srbije? Stvarno ne znam. Vi hoćete da imate fudbalski tim koji neće da igra utakmicu. Malo ste
pobrkali lončiće. Moj posao jeste ovo što radim, a vi, ako nećete da slikate, ne morate", rekao je Dačić.

Dačić je ponovio da je u MUP-u oformljen tim od 60 ljudi iz 12 odeljenja koji će se baviti sumnjivim privatizacijama i dodao da spisak tih privatizacija nije spisak za hapšenje, nego spisak slučajeva u kojima bi trebalo proveriti da li je sve rađeno po
zakonu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.09.2012. 22:16
"Vi očekujete od mene da za 40 dana, koliko postoji Vlada, rešim sve probleme. Ja mislim da druge premijere niste mogli ni da vidite u prvih 48 dana niti da im postavite pitanje", rekao je Dačić. "..... HAHAHAHA pa ne očekujemo mi to od tebe kao premijera...nego kao ministra policije??? hahahahah a tu funkciju vršiš "malo" duže od 40 dana?
Ponedeljak 03.09.2012. 22:28
Posle ovoga sta si izjavio .... bas me interesuje da li ces da se SAMOUHAPSIS...!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online