Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 30.08.2012.
17:08 >> 21:04h
rts rs A

Vatrena oluja na Tari, ima povređenih

Požar na Tari probio protivpožarni bedem kod brda Oštrelj. Povređen jedan vatrogasac i jedan pripadnik Žandarmerije. Vatrogasci pokušavaju da spreče njegovo širenje ka Mokroj gori. U gašenju požara biće angažovan još jedan ruski avion i helikopter.

Ključan u borbi protiv požara na Tari
 

Na brdu Oštrelj vatra je nošena vetrom iznenada suknula iz klanca i probila protivpožarni bedem gde se sada vodi glavna borba kako bi se požar zaustavio pre nego što zahvati nove velike šumske pojaseve ka Mokroj gori.

Vlada traži od Rusije još aviona za gašenje požara

Vlada Srbije je večeras, na vanrednoj sednici, odlučila da zatraži od Rusije još aviona za gašenje požara u Srbiji, i da se u gašenje uključi i privredna avijacija JAT-a.

Kako je saopštila Vlada, radi efikasnijeg gašenja požara koji su ponovo izbili na više mesta u Srbiji, odlučeno je da se od Ruske Federacije zatraži da "na niški aerodrom uputi još jedan avion tipa 'berijev' i helikopter MI 26".

U poslednjem trenutku uspelo da se spase oko 30 vatrogasaca, koji su bili odsečeni prilikom gašenja požara na potezu Greben na Tari. Jedan pripadnik Žandarmerije polomio nogu, dok je jedan vatrogasac povredio oko, javlja dopisnik RTS-a.

Požar gase i ruski avioni i helikopteri MUP-a Srbije. Sve raspoložive spasilačko-vatrogasne jedinice i mehanizacija angažovani su na tom području.

 Lokalizovani požari u okolini Čačka

Požari koji su danas izbili u četiri sela u okolini Čačka, popodne su lokalizovani i stavljeni pod kontrolu, rekao je agenciji Beta načelnik Sektora za vanredne
situacije u Čačku Dragiša Bročić. On je kazao da je u selima Trbušani, Mršinci i Goričani stanje potpuno pod kontrolom, a da u Vidovi, na ulazu u Ovčarsko-kablarsku klisuru, vatrogasci još gase panjeve i nisko rastinje. U Vidovi je bio najveći od tih požara, na pet hektara šume i drugog rastinja. On je ranije danas novinarima rekao da je uzrok požara bilo varničenje lokomotive voza na pruzi Beograd-Bar.

Zamenik direktora departmana za međunarodne odnose Ministarstva za vanredne situacije Ruske Federacije Valerij Šujkov rekao je da će u gašenju požara na Tari biti angažovani i jedan ruski helikopter, kao i još jedan avion.

Marić je rekao za RTS da oko 300 ljudi danas daje sve od sebe, da je požar na Tari lokalizovan na tri strane.

Prema njegovim rečima, na četvrtoj strani, požar ka Oštrelju će, uz nalete avijacije i maksimalne napore sa zemlje, pokušati da stave pod kontrolu. Marić je rekao da je ovaj dan ključan u borbi protiv požara na Tari.

Za sada su meštani sela Oštrelja bezbedni i još nema potrebe za evakuacijom.

I ekipa RTS-a bila je svedok siline kojom požar uzima maha. Oni su uspeli da se sklone na sigurno, ali je njihov automobil ostao zarobljen vatrom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.08.2012. 21:35
Citam danas --- zamalo da seljaci navataju jednog piromana - al im pobeze..! Bar 50% je namerna paljevina .... a ovi nasi ,sto zaprasuju komarce ugasili bi - mozda neki pikavac kad vetar ne bi odneo vodu dalje od linije leta..! ... a treba i neko da ih pozove .... jer nisu obavesteni da 20 dana gore sume Srbije , pa kad vide da Rusi gase - sete se da se*u po novinama politicki bljuvatori !!.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online