Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.01.2010.
20:12
B92 A

Naprsla "Gazela", saobraćaj preusmeren

Zbog naprsline na nosaču mosta, od 17 sati je zabranjen teretni saobraćaj na mostu "Gazela" u smeru ka Novom Beogradu, a režim saobraćaja je izmenjen na pristupnim putevima, rekao je generalni direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak i dodao da će nosač biti popravljen u narednih 15 dana.

Rekonstrukcija je trebalo je da počne prošle godine: most Gazela

Teretni saobraćaj ka Novom Beogradu pre mosta "Gazela" je preusmeren na alternativni pravac - Kružni put R-251 i obilaznicu oko Beograda.


Zatvara se srednja saobraćajna traka mosta za sav motorni saobraćaj, u smeru Beograd - Novi Beograd, dok će se saobraćaj obavljati brzom i sporom trakom, odnosno levom i desnom saobraćajnom trakom mosta.

Saobraćaj na pristupnim putevima mostu iz pravca Beogradskog sajma i Savske ulice ka Novom Beogradu biće preusmeren u skladu sa izmenama režima saobraćaja.

"Uočena je naprslina na nosaču i odmah smo intervenisali da se zaustavi teretni saobraćaj da nosač ne bi, ne daj Bože, pukao. To ćemo srediti u narednih petnaestak dana. Zabranjen je sav motorni saobraćaj srednjom trakom ka Novom Beogradu, dok je na ostale dve trake uvedeno ograničenje od 40 kilometara na sat", rekao je Drobnjak.

Drobnjak je naveo da se u suprotnom smeru saobraćaj odvija normalno.

Preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da je od 17 sati zbog redovnog održavanja mosta "Gazela" preusmeren teretni saobraćaj u pravcu ka Novom Beogradu i da je u tom smeru zatvorena srednja saobraćajna traka za sav motorni saobraćaj.

"Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom signalizacijom i opremom, a sprovodiće se uz asistenciju patrola saobraćajne policije. Apelujemo na vozače da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu", piše u saopštenju.

Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća saobraćaju preko mosta Gazela u smeru ka Novom Beogradu, uz delimično preusmeravanje linija 88, 89 i 601, izjavio je glavni dispečer GSP Radislav Stepanović.

Stepanović je rekao da su zbog radova na Gazeli zatvorene uzlazne rampe iz pravaca Sajma i Savske ulice i da vozila sa linija 88, 89 i 601 koriste parternu saobraćajnicu Mostara, idu na autoput ka Nišu i menjaju pravac kod Hitne pomoći.

"Pravac od Autokomande za linije 17 i 18 i silazna rampa kod Kneza Miloša i dalje su apsolutno bezbedni", rekao je Stepanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online