Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 29.08.2012.
17:42
Beta A

"Alo, Aleksandra, ovde Skupština"

Predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević pozvao je danas u Skupštini Novog Sada na mobilni predsednicu skupštine Aleksandru Jerkov da bi joj saopštio da opozicija ima većinu i da sednica može da se održi. Jerkova se nije javila na mobilni, ali je medijima poslala saopštenje u komeje poručila da će zakazati vanrednu sednicu gradskog parlamenta posle širokih konsultacija sa svim odborničkim grupama, i ponovila da je današnje zasedanje "odloženo do daljnjeg" zbog nedostatka kvoruma.

Vučević je prislonio svoj mobilni telefon na mikrofon u sali, kako bi novinari preko zvučnika čuli da on navodno zove Aleksandru Jerkov, ali se s druge strane čuo signal odbijanja poziva
 
 

Jerkov: Danas nema sednice, nastavak posle konsultacija

 

Predsednica Skupštine Grada
Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je danas da će zakazati vanrednu sednicu gradskog parlamenta posle širokih konsultacija sa svim odborničkim grupama, i ponovila da je današnje zasedanje "odloženo do daljnjeg" zbog nedostatka kvoruma.

 

"Onaj predlagač koji ne može da obezbedi kvorum, ne može da obezbedi ni većinu, tako da nakon konsultacija, pre svega u
vladajućoj koaliciji, a nakon toga i s ostalim strankama zastupljenim u Skupštini grada, ja ću zakazati nastavak sednice", precizirala je Jerkov u saopštenju.

 

Dodala je da će odbornike o nastavku sednice obavestiti pisanim putem.

Navela da je evidencione listiće danas popunilo svega devet od 78 odbornika novosadske skupštine.

Pošto je predsednica Skupštine grada Aleksandra Jerkov oko 15.45 ušla u praznu salu i konstatovala da se sednica odlaže "do daljnjeg" jer u sali nema odbornika, odbornici opozicije su desetak minuta kasnije ušli u salu i pred novinarima se prebrojavali kako bi dokazali da ih ima 40 što je dovoljno za većinu.

Vučević je odbornike prozivao po imenu i prezimenu, i pozvao Aleksandru Jerkov da se vrati i nastavi sednicu.

Vučević je potom prislonio svoj mobilni telefon na mikrofon u sali, kako bi novinari preko zvučnika čuli da on navodno zove Aleksandru Jerkov, ali se s druge strane čuo signal odbijanja poziva.

Na pitanje zbog čega odbornici opozicije nisu ranije ušli u salu, već su stajali ispred skupštinske zgrade, Vučević je rekao da u salu nisu ušli "iz principa", u znak protesta jer je Jerkov sednicu zakazala "45 minuta pre njenog održavanja".

Ocenio je da je Jerkov prekršila Poslovnik o radu skupštine jer nije na vreme obavestila odbornike o održavanju vanredne sednice.

Jerkov je ranije kazala da, po Poslovniku, ne postoji najkraći, već samo najduži rok za zakazivanje sednice.

Ukupno 34 odbornika opozicije juče u podne su podnela zahtev za održavanje vanredne sednice gradskog parlamenta, na čijem se dnevnom redu trebalo da bude i zahtev za smenjivanje gradonačelnika i celokupne gradske vlasti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.08.2012. 08:48
Nekome se trese jer su zagrizli u kriminal i korupciju, ima ce sto sta da izadje na povrsinu !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online