Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.08.2012.
06:50 >> 18:13h
Beta A

Zahtev SNS-a za smenu Pavličića

Predstavnici Gradskog odbora SNS predaće zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Novog Sada i za smenjivanje gradonačelnika Igora Pavličića.

"Drma" mu se fotelja: Igor Pavličić, gradonačelnik Novog Sada
 

Pored 15 odbornika SNS, zahtev će predati i devet odbornika odborničke grupe "Svi za Novi Sad", koju čini šest odbornika Romske demokratske stranke i tri odbornika Srpskog pokreta obnove, s kojima je SNS u subotu potpisao memorandum o zajedničkom delovanju.

Pročitajte još:

* SPO: Smenićemo Pavličića jer je loš za Novi Sad

* Pavličić ne priznaje gubitak Novog Sada

SPO je u petak uveče odlučio da napusti gradsku vlast u kojoj je bio sa demokratskom strankom, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Socijalističkom partijom Srbije.

Zajedno sa ovim odborničkim grupama, zahtev će sutra predati i pet odbornika Demokratske stranke Srbije, i šest odbornika iz odborničke grupe "Novi Sad-odmah" koju čini pet bivših odbornika Pokreta "Dveri", u međuvremenu isključenih iz te stranke, i jedan bivši odbornik vlaške partije Nijedan od ponuđenih odgovora, takođe isključen iz svoje stranke.

Sve te odborničke grupa zajedno imaju 35 odbornika, a za formiranje većine potrebno je bar 40 od 78 odbornika koliko ima gradski parlament.

SNS je u više navrata pozvao SPS da napusti gradsku vlast, preteći i raskidanjem koalicije na republičkom nivou. Sa sedam odbornika SPS, SNS bi mogao formirati novu vladajuću većinu.

Jerkov će sazvati sednicu u zakonskom roku

Predsednica Skupštine Novog Sada Aleksandra Jerkov sazvaće sednicu gradskog parlamenta "u zakonskom roku i na osnovu dogovora sa koalicionim
partnerima po predloženom dnevnom redu". Ne precizira se o kakvom je predloženom  dnevnom redu reč, kao ni šta je "zakonom predviđeni rok".

S druge strane, gradska vlast za sada uživa podršku 38 odbornika: 15 iz DS-a, 12 iz LSV-a, sedam iz SPS-a i jednog iz Saveza vojvođanskih Mađara, što takođe nije dovoljno da bi imali većinu.

Odbornička grupa Srpske radikalne stranke koja ima pet odbornika, isključila je bilo kakvu mogućnost saradnje sa SNS-om, ali nije odbacila mogućnost saradnje sa DS-om i LSV-om.

U službi Skupštine grada je, na zahtev 34 odbornika, podneta inicijativa za smenu predsednice Aleksandre Jerkov, zatim zamenice predsednice Skupštine grada, gradonačelnika Novog Sada, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća, sekretara i zamenika sekretara skupštine.

Podneti su i zahtevi za smenu predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetna pitanja, predsednika, zamenika predsednika i članova Gradske izborne komisije, kao i za smenu direktora javnih i komunalnih preduzeća.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 11:34
smeniti nesposobnog i korumpiranog Igora pod hitno, kad ga smenite nek plati 5000e mita u gradskom prevozu da ga zaposle ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online