Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 28.08.2012.
05:42
Press A

I socijalisti imaju zahteve za promenu vlasti na lokalu

Zamenik predsednika SPS-a Žarko Obradović izjavio je za beogradski Pres da zahtev SNS-a za promenu vlasti na lokalu nije sporan, ali je dodao da i socijalisti žele prekomponovanje vlasti u nekim gradovima.

I socijalisti žele promenu vasti u nekim gradovima: Žarko Obradović
 

"Stav SPS je da treba formirati lokalnu vlast svuda gde je to moguće, u sastavu koji je na republičkom nivou. SPS takođe ima svoje zahteve i na sastanku Predsedništva izjasnićemo se o zahtevima koalicionih partnera i o našoj poziciji i lokalnim samoupravama gde mi smatramo da treba da napravimo lokalnu vlast", kaže Obradović.

Pročitajte još:

* Na lokalu 2+2 nije 4?

* SNS preuzima vlast u Novom Sadu

On nije precizirao o kojim zahtevima je reč, ali je najavio da će ove nedelje biti održana sednica Predsedništva SPS-a na kojoj će biti precizirani njihovi uslovi za prekompoziciju vlasti na lokalnom nivou.

"Sasvim je logično da se tamo gde postoje matematičke i druge mogućnosti napravi koalicija SNS-a i SPS-a i ostalih partnera koja je istovetna republičkom nivou. Tako je bilo i u prošlosti, zašto ne bi i sada", rekao je Obradović.

Nećemo rokove

Upitan da prokomentariše javni ultimatum koji su naprednjaci postavili SPS-u, Obradović je naveo da rokove ne treba postavljati ultimativno.
"To je stvar koalicije. Sva sporna pitanja treba rešiti u interesu građana i koalicije, jer ponekad predsednici lokalnih odbora tu ideju promovišu ne vodeći računa o koalicionom interesu", zaključio je Žarko Obradović.

Drugi čovek SPS-a naglasio je da njegova stranka sa tim zahtevima izaći u javnost tek nakon sednice Predsedništva.

"Imamo svoje zahteve, jer ima lokalnih samouprava gde je SPS dobio ubedljivu većinu, a ne participira u lokalnoj vlasti, ili gde je jedan od koalicionih partnera u vlasti, a SPS sa ostalima u opoziciji.

"Nije to uopšte tako jednostavno pitanje kao što se pokušava predstaviti, da se samo preslika republička vlast. Ima tu i lokalnih specifičnosti, naklonosti i animoziteta, mora da se obrati pažnja i na specifičnosti lokalne vlasti", kaže zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.08.2012. 06:54
Ma socijalisti mogu sa svima, svuda, u svim pozama, samo ako se dobro placa. Tu prevrtacko kurvinsku politiku tip na slici ce ubaciti i u obrazovanje, predmet na kurvinskom fakultetu "politika socijalista". U svakom ozbiljnom sistemu takva partija bi nestala, ali kod nas je na vlasti i jos uci nas moralu. Uzas.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online