Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.08.2012.
20:56
Srna, Beta A

Sistemska korupcija rak rana srpskog društva

Sistemska korupcija je rak rana srpskog društva i jedino je Srbija ta koja može da uspostavi pravnu državu, rekao je večeras izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin posle razgovora sa srpskim predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Kacin je pozdravio dosadašnje aktivnosti Vlade Srbije na borbi protiv kriminala i korupcije
 

"Mi tu možemo pomagati, hrabriti, pohvaliti sve što je napravljeno. Nemamo ni mandat ni volju ni želju da se bilo kako mešamo u srpske unutrašnje stvari", rekao je novinarima Kacin koji je danas počeo trodnevnu posetu Srbiji.

Predsednik Srbije je istakao da još postoje nedoumice oko tumačenja onoga što je prethodna vlada potpisala tokom pregovora sa Prištinom
u Briselu i da neučešće na regionalnim konferencijama šteti samo Srbiji.

 

"Istovremeno, želja za ulaskom u EU je san svakog ozbiljnog
političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu", naveo je Nikolić.

On je izrazio uverenje da će "Srbija napraviti te odlučne korake koji će ojačati poverenje među građanima kako bi se stvorio širi konsenzus o neophodnim društvenim promenama i preduslovi za veća strana ulaganja, stvaranje novih radnih mesta i ekonomski i socijalni oporavak".

Upitan da pojasni svoju izjavu posle današnjeg sastanka sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom o "zloupotrebama od strane države prilikom privatizacije i reketiranju uspešnih", Kacin je istakao da "misli da će o svemu tome više govoriti organi Srbije koji se bave tim poslom".

"Mislim da se srpska država ne može i ne sme zloupotrebljavati za reketiranje, kao što je očigledno bilo slučajeva", naveo je izvestilac EP.

On je dodao da misli da "građani Srbije imaju sasvim normalna evropska očekivanja", i da "žele da imaju bolju socijalnu sigurnost i budućnost u Srbiji, a ne u emigraciji".

Kacin je rekao da je sa Nikolićem imao "veoma otvoren, produbljen i odgovoran dijalog o tome šta Srbija može i ne može", i dodao da "misli, što se tiče institucije predsednika, da je u potpunosti posvećen svojoj funkciji, i da može mnoge stvari da objasni Srbiji bez bilo kakve kolateralne štete".

"Mi želimo da sa ovim predsednikom i ovom vladom Srbija brzo napreduje, da se pre svega finansijski konsoliduje, da postigne dogovor sa Međunarodnim monetarnim fondom, i da može da stvori preduslove da se bavi drugim stvarima", poručio je Kacin koji je razgovarao sa Nikolićem oko sat i 45 minuta.

Kacin je danas posetio i farmaceutsku kompaniju Jugoremedija u Zrenjaninu, a za sutra su planirani sastanci sa premijerom Ivicom Dačićem i potpredsednicom vlade za evropske integracije Suzanom Grubješić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online