Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 27.08.2012.
17:45
B92 A

"Žao mi je što više ne čistim Srbiju"

Oliver Dulić kaže da mu je žao što je ministarka Zorana Mihajlović stopirala akciju "Očistimo Srbiju". "Ta akcija je bila najmanje promotivna za mene", kaže on.

 Nadam se da će ministarka naći formu da na svoj način nastavi da sprema i da čisti Srbiju : Oliver Dulić u akciji
 

"Mislim da je akcija najmanje bila promotivna za mene kao ministra i moje ministarstvo. Ona je pre svega bila promotivna za zdraviju životnu sredinu, za važnost životne sredine i za važnost objašnjenja našim građanima kolika je povezanost zagađenja prirode sa velikim brojem hroničnih bolesti koje danas haraju Srbijom", rekao je Dulić za B92.

Bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja kaže da se nada da će novo ministarstvo naći načina da nastavi sve ono što su bili dobri projekti koje je njegovo prethodno ministarstvo radilo.

"Nadam se da će ministarka naći formu da na svoj način nastavi da sprema i da čisti Srbiju. Ono što očekujem od nje je da barem ostavi "Veliko spremanje Srbije" koji je jedan ozbiljan volonterski dan u kojem učestvuju sve državne insitucije i nevladine organizacije, a ja ću joj se rado pridružiti u tom poslu", rekao je Dulić.

Nema više čišćenja u promotivne svrhe : Zorana Mihajlović

Ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović, stopirala je akciju "Očistimo Srbiju", pokrenutu u martu 2009. godine za vreme mandata ministra Olivera Dulića.

Ona je rekla da je plan njenog ministarstva da "zaista, u realnosti, čiste Srbiju, a ne marketinški" jer se kako je navela ispostavilo da je "Očistimo Srbiju bila PR kampanja jednog ministra i jedne stranke".

"Nije suština da se potroše stotine hiljada evra na PR kampanju, da se priča o nekim stvarima koje nisu urađene, a stoje da su učinjene u akciji 'Očistimo Srbiju'. Taj program ima čak i svoje prostorije u Beograđanki, direktora, projekte", kazala je ona i dodala da će se postaviti strogi kriterijumi kontrole novca koji se bude davao za te namene.

Projekat je uspeo da u nekoliko navrata aktivira stotine hiljada ljudi da čiste razne lokaciju u Srbiji, ali je takođe u nekoliko navrata izazvao mnogo kontroverzi.

Početkom 2011. objavljena je informacija da je Ministarstvo životne sredine za sajt akcije "Očistimo Srbiju" platilo 25.000 evra, dok su poreski obveznici za promociju te akcije na Srbija openu platili pola miliona evra.

Ponedeljak 27.08.2012. 18:07
mislim da Srbiju treba ocistiti od gamadi politicara koji decenijama seju zlo ,omalovazavaju ,zlostavljaju i zatupljuju jadan narod !!!
Ponedeljak 27.08.2012. 19:11
ne sekiraj se krvat ocistit cemo mi srbiju od vas postenjacina
Ponedeljak 27.08.2012. 21:18
pocistio si ti dovoljno prijatelju,i za praunuke...bem ti voz koji te doveo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online