Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 24.08.2012.
02:40
Beta A

Nikolić kod Putina 11. septembra

Predsednici Srbije i Rusije, Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, treba da se sastanu 11. septembra u Putinovoj rezidenciji u ruskom letovalištu Soči, saznaje agencija Beta od izvora u Moskvi.

Tomislav Nikolić i Vladimir Putin: Intenzivirati saradnju Srbije i Rusije
 

Ti izvori su naveli da se očekuje da će posle tog susreta saradnja dve zemlje biti još intenzivnija nego sada. Očekuje se da dvojica predsednika potvrde rezultate razgovora potpredsednika vlada Srbije i Rusije, Aleksandra Vučića i Dmitrija Rogozina, 22. avgusta u Moskvi.

Vučić je posle tog razgovora izjavio da će Rusija pružiti podršku Srbiji u namenskoj proizvodnji - bilo zajedničkom proizvodnjom, bilo plasmanom.

Naveo je da su razgovarali i o strateško-političkim pitanjima, unapređenju odbrambene politike obe zemlje i razvoju namenske industrije Srbije, plasmanu robe na rusko tržište i o zajedničkom nastupu na tržištu trećih zemalja. Putin i Nikolić su se sreli 26. maja ove godine u Moskvi, tokom kongresa vladajuće partije Jedinstvena Rusija.

"Uveravam vas da će saradnja Srbije i Rusije teći progresivno. Uveravam vas da je Srbija partner Rusije na Balkanu", rekao je tada Nikolić ruskom predsedniku.

Putin je tada čestitao Nikoliću pobedu na predsednickim izborima u Srbiji i poželeo mu da ostvari sve što je obećao biračima. "U tome možete računati na pomoć Rusije", iztakao je ruski predsednik.

POVEZANE VESTI

Petak 24.08.2012. 05:24
Trebalo bi sa Rusijom u okviru ugovora o saradnji u vojnoj industriji predvideti neku stavku o zajednickom razvoju i TESTIRANJU vojne opreme koja bi omogucila i da Srbija testira svoje sisteme u Rusiji, i Rusija u Srbiji. Pa to onda koristiti da Rusi kao 'testiraju' i usavrsavaju svoje S-300 (i jos poneke) raketne sisteme u Srbiji, i tako nezvanicno brane nebo, bez potrebe kupovine tih skupih sistema. Koje iznenadjenje bi bilo kad bi na ekranima Avaksa pocelo da trepce znak "S-300 Active", kad otkrije njihov radarski signal. Objasnjenje - "Rusi nesto testiraju, za svoje potrebe, pitajte njih".
Petak 24.08.2012. 10:15
Vrlo zanimljivo da svi oni koji NE zele dobro Srbiji se odmah uznemire kad Srbija zeli uspostavu dobrih odnosa sa Rusijom. Lako ih po tome prepoznati. Sto ne bi Srbija saradjivala sa Rusijom, kad je samoj Nemackoj Rusija prvi ili drugi privredni partner, po obimu. Svi se utrkuju da dobije neke poslove sa bogatom Rusijom, prednjace dojucerasnji ruski neprijatelji iz Natoa. Sta onda Srbi cekaju. I Hrvatska neki dan potpisala ucesce u Juznom Toku. Nek Srbija bude bogata gubernija, sto smeta. i sve USA drzave su isto gubernije, jer su im na celu guverneri.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online