Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 23.08.2012.
17:04
RTS A

Zukorlić se seli u Srebrenicu

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić prijavio je boravak u Srebrenici i podneo zahtev za promenu lične karte, saopštio je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji.

Muftija je nakon obavljanja administrativnih poslova oko boravka rekao da će na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini 7. oktobra 2012. godine sigurno glasati u Srebrenici.

Prijavio boravak u Srebrenici i podneo zahtev za promenu lične karte - smatra da je to njegov moralni čin "kao čoveka i Bošnjaka"
 

"Upravo sam okončao proceduru podnošenja dokumenata za promenu lične karte. Nakon što lična karta bude gotova, narednih dana ću je i preuzeti. Ovo je realizacija onoga što sam najavio pre nekoliko nedelja", rekao je Zukorlić.

Prema njegovim rečima to je njegov moralni čin "kao čoveka i Bošnjaka prema Srebrenici".
"Srebrenica je simbol stradanja, ali i simbol izostanka ljudske svesti. Osećam se dobro jer sam ostao dosledan svome obećanju. To činim kako bi kao građanin Bosne i Hercegovine i, od danas, građanin Srebrenice, mogao da izvršim svoju građansku i patriotsku dužnost glasanja", istakao je Zukorlić.

Prema njegovim rečima, ovogodišnji lokalni izbori u Srebrenici "prevazilaze samu konstrukciju vlasti u gradu u kojem je počinjen genocid".

"Izbori u Srebrenici, takođe, prevazilaze partijske interese na lokalnom nivou. Glasanje u Srebrenici je glasanje za Srebrenicu, a glasanje za Srebrenicu je, zapravo, pomak u pogledu čišćenja naše bošnjačke svesti, ali i svesti sveta", rekao je Zukorlić, koji je predložio inicijativu da se "Srebrenica proglasi svetskom metropolom ljudske savesti".

Inicijativa Muamera Zukorlića
 

Zukorlić je rekao da poziva sve faktore humanosti u svetu, narode, države, organizacije i pojedince, da naredni period posvete Srebrenici, da osnuju neki kulturni centar ili privredni subjekat.

"To je obaveza ljudske vrste u celini kako bi lekcija genocida u Srebrenici i nad Bošnjacima uopšte postala energija protiv genocida i izostanka ljudske savesti", zaključio je Zukorlić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.08.2012. 17:15
Иди и не вратио се никада али Н И К А Д А.
Četvrtak 23.08.2012. 17:17
On samo želi da diže prašinu.
Četvrtak 23.08.2012. 17:41
Gadnu neku zvrcku sprema ovaj muftija ovim cinom. .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online