Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 23.08.2012.
12:44
Beta A

"Vojvodina neće biti zakinuta"

Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da Vojvodina neće biti zakinuta, ali ni privilegovana u svojim ovlašćenjima u odnosu na ostale delove Srbije.

Važno da Vojvodina "kao i centralna Srbija, kao Kosovo i svi drugi delovi", imaju "potpuno jednake šanse : Nebojša Stefanović
 

"Ne postoji nikava namera da se ni za mrvicu smanje nadležnosti koje Vojvodina ima danas. Uopšte nisam primetio nijedan potez republičke vlasti, skupštine, ili bilo kog centralnog organa, koji na bilo koji način pokušava da i za zrno umanji njene nadležnosti", rekao je Stefanović za današnji novosadski "Dnevnik".

Predsednik Skupštine je ocenio da nije "pristojno" komentarisati odluke Ustavnog suda Srbije pa ni onu o ukidanju nekih odredbi Zakona o prenosu nadležnosti na Vojvodinu i dodao da se ta odluka mora poštovati.

Poručio je da će građani Vojvodine imati svoja Ustavom garantovana prava i naveo da je važno da Vojvodina "kao i centralna Srbija, kao Kosovo i svi drugi delovi", imaju "potpuno jednake šanse" da ekonomski napreduju.

"Ova vlada moraće da se potrudi da se jednako razvijaju svi delovi Srbije, da nema privilegovanih, da nema onih koji su politički miljenici, dok drugi građani Srbije treba da trpe na bilo koji način. Želimo da pokažemo da je Vojvodina jednaka sa svim drugim delovima, kao i da isto tako neće biti favorizovana u odnosu na druge delove Srbije", kazao je Stefanović.

Izrazio je očekivanje da će Vlada Srbije poštovati ustavnu odredbu po kojoj Vojvodini pripada sedam odsto od republickog budžeta. U prethodnom periodu vojvođanske vlasti optužile su republičke da su zakinuli Pokrajinu za čitav jedan budžet, odnosno za oko 60 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima, SNS nije odustala od zalaganja za promenu Ustava Srbije, ali toj ideji treba pristupiti "veoma oprezno", jer je prioritet da se Srbija izbori sa "ekonomskim nedaćama".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.08.2012. 15:36
"Ne postoji nikava namera da se ni za mrvicu smanje nadležnosti koje Vojvodina ima danas. Ta el ti to nas derane zajebavaš , ta manje od ovoga i nemere da budne . Mani se derane dudovače , pređi na belo ko Čeda .
Četvrtak 27.09.2012. 21:34
NIt si PRAVIO USTAV niti ces ga prekrajati.Ti si SAMO narodni poslanik PRVI MEDJU jednakima i nista drugo .Vojvodina TRAZI samo ono sto joj je UZEO i sto joj se OTIMA . Pametnjakovicu ZAKINULI ste nas za 83 milijarde dinara ,batali derane "pricu o ravnopravnosti" PO SRBIJI NICU RAZNII PARKOVI ,u Srbiji -UZOJ se Seljaci vode po Grckoj i BECU ,zato ne lupetaj o jednakosti jer VAS VOJVODINA DO SAD HRANILA .Susa i vi oteste ostatak NEMA VISE POSLANICE . Sta to ima veze stobom KO SI TI DA NAM krojis Kapu KOOO ? Nemoj da nam nista dajete TUDJE ,SAMO SVOJE .SAMO svoje i ni dinara tudje .Razvijaj lopovske OPSTINE kako hoces VIJAJ LOPOVE PO KOSOVU koji uzese i pomoc i pare okani se Vojvodine .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online