Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 22.08.2012.
12:30
D. Dekić - Vesti A

Ko je sve Tadiću okrenuo leđa?

Uoči sednice Glavnog odbora Demokratske stranke 8. septembra, na kojoj će stranački vrh da pokuša da reši razdor i spreči cepanje partije, u visokim krugovima demokrata pronela sa vest da je lideru Borisu Tadiću leđa okrenuo i kum Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane.

Naši izvori kažu da je u nastojanjima da se smeni Tadić, zameniku predsednika DS-a Draganu Đilasu posle vojvođanskog premijera Bojana Pajtića prišao i Šutanovac. Navodno iz razloga što je saglasan sa nameravanim partijskim reformama i vizijom budućnosti koju zagovara Đilas.

Spekulacije da je lideru DS-a iz najužeg rukovodstva lojalan još samo bivši ministar poljoprivrede Dušan Petrović, koji je u lošim odnosima sa gradonačelnikom Beograda, dodatno je podgrejao i sam Šutanovac. Naime, na pitanje da li menja stranu, rekao je samo da je "bez komentara".

Đilas neće novu partiju


Dragana Đilasa je naljutilo što tadićevci ratuju i glasinama, a poslednja da gradonačelnik Beograda napušta DS i pravi drugu partiju za koju mu program piše bivši funkcioner DS-a Goran Vesić. Đilas je to brzo demantovao.


- Ne pravim stranku, pa nema potrebe za programom - saopštio je Đilas.


Demanti je stigao i od biznismena i člana DS-a Gorana Vesića koji smatra da je reč o ružnom pokušaju da bude uvučen u dešavanja u DS-u s kojima nema veze.


Izvori "Vesti" tvrde da Đilas ne želi sastanak s Tadićem, do kojeg je trebalo da dođe tokom ove nedelje, pošto lider DS-a gleda samo kako da obezbedi opstanak na čelu partije umesto da se bavi strankom. Tako bi, prema rečima naših sagovornika, njih dvojica mogli da se vide tek na Predsedništvu stranke, uoči samog zasedanja Glavnog odbora. Tada bi trebalo da se vidi odnos snaga u vrhu DS-a i umnogome opredeli epilog potonje sednice Glavnog odbora.


U DS-u kruži priča da je Tadić planirao da na sednici Glavnog odbora krivicu za izborne poraze pripiše Đilasu. Naime, prema tim izvorima, Tadić gradonačelniku Beograda zamera da se nije bavio kampanjom u drugom krugu predsedničkih izbora na kojima je lidera DS-a pobedio Tomislav Nikolić, ali i to što je posle izbora odbio da bude kandidat za premijera.


Navodno se Tadić sprema i da skloni čelnike oko 40 opštinskih odbora DS-a koji podržavaju Đilasa. U drugom taboru Đilas lobira kako bi pridobio što više opštinskih odbora i povećao pritisak za Tadićevo povlačenje. Iako rat u DS-u besni, a komunikacije među čelnicima te stranke nema, izvori "Vesti" tvrde da će sve biti rešeno unutar DS-a. 

POVEZANE VESTI

Sreda 22.08.2012. 12:49
Samo nek' se glože.
Sreda 22.08.2012. 16:29
opstinski odbori cele srbije treba da iznedre vodju iz srbije,domacina,uglednog,postenog,skromnog,umesto da se delimo izmedju beogradskih crnogoraca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online