Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.08.2012.
19:30
Beta A

Ivan Bošnjak iz SNS novi gradonačelnik Zrenjanina

Skupština grada Zrenjanina izabrala je danas Ivana Bošnjaka iz Srpske napredne stranke (SNS) za novog gradonačelnika, pošto je ranije izabrani Goran Knežević iz iste stranke podneo ostavku jer je stupio na dužnost ministra poljoprivrede.

Ne želim da na političkoj sceni vodimo borbu za ličnu vlast : Ivan Bošnjak
 

Bošnjak je na sednici Skupštine grada Zrenjanina odbornicima poručio da mandat počinje s velikom nadom da je njegov izbor "početak kraja bezizlaznim političkim previranjima i završetak konfuzije najvažnijih činilaca u Zrenjaninu".

"Ne želim da na političkoj sceni vodimo borbu za ličnu vlast i da opšti interes podredimo sopstvenoj političkoj karijeri, da bi to obezbedilo podršku stranačkih lidera iz viših centara moći", rekao je Bošnjak.

Ivan Bošnjak je magistar veterinarskih nauka. Rođen je 1974. godine u Melencima, a živi u Zrenjaninu. Zaposlen je u svojoj veterinarskoj stanici. Na majskim izborima 2012. godine izabran je za pokrajinskog
poslanika. Oženjen je i otac je troje dece.

On je obećao da će se zalagati za dobrobit svih građana opštine i grada Zrenjanina, i za politiku čije je ciljeve postavio raniji
gradonačelnik Goran Knežević sredinom prošle decenije, ali koji su, kako je rekao, od 2008. do jula 2012. bili zamagljeni i zapostavljeni.

Za njegovog zamenika izabran je Čedomir Janjić, dok su za članove Gradskog veća izabrani Zlatana Ankić, Dubravka Bulovan Bengin, Dragiša Albulj, Milan Repija, Radiša Dupljanović, Dragan Šašić i Boban Đukanović.

Početak današnje sednice Skupštine Zrenjanina obeležila je dvosatna rasprava o dnevnom redu, kao i nastojanje opozicije, odbornika Demokratske stranke, Srpske radikalne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, da ospore konstitutivnu sednicu održanu 6. juna.

Svi predlozi opozicije za dopunu dnevnog reda su odbijeni, osim predloga predsednika odborničke grupe SRS Saše Santovca da Skupština odgovarajućim zaključkom obavesti više nivoe vlasti o posledicama suše i da zahteva sprovođenje mera kao u slučaju elementarnih nepogoda.

Skupština Zrenjanina na današnjoj sednici usvojila je novi Statut grada i Poslovnik o radu, a najobimniju raspravu izazvao je predlog izmena u poslovniku na osnovu kojih je predsedniku Skupštine grada omogućeno da, osim zamenika, ima i tri pomoćnika.

Današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine, a to, kako su kazali, neće ni činiti sve dok ne dobiju odluku Upravnog suda na njihovu žalbu kojom osporavaju sastav lokalnog parlamenta formiranog 6. jula.

Na sednici, koja je počela u 10.00, odbornici treba da se izjasne i o predlozima rešenja o imenovanju i razrešenju Upravnih i Nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online