Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 21.08.2012.
11:05
Kurir A

Đorđević: Cvetković nudio mito od 100.000€

Bivši premijer Mirko Cvetković predložio je Vojinu Đorđeviću, bivšem vlasniku brendova "Voda voda" i "Gorki list", da stranom dobavljaču ponudi mito od 100.000 evra za tajnu recepturu "Gorkog lista"! Ovu optužbu za Kurir je izneo sam Vojin Đorđević, koji je optužio Zvonka Nikezića i njegove saradnike iz "CES Mekona", čiji je član bio i Mirko Cvetković, da su mu na prevaru oteli pomenute brendove.

Cvetković je ponudi mito za tajnu recepturu "Gorkog lista" i sa Nikezićem mu na prevaru oteo brend
 

- Kad se Nikezić kao direktor "Gorkog lista" sukobio s dobavljačem zbog jednog od tajnih sastojaka za proizvodnju "Gorkog lista", zamolio sam ga u prisustvu Cvetkovića da ispoštuje ovog dobavljača, jer je reč o nezamenljivim sastojcima. Cvetković je predložio da nekome iz sistema tog dobavljača damo 100.000 evra da uzme tajnu recepturu i preda je nama. Nisam to očekivao od čoveka sa iskustvom u Svetskoj banci - izjavio je Đorđević za Kurir.

Šta ima da kaže na ove ozbiljne optužbe, pokušali su da čuju od Cvetkovića, ali je njegov mobilni telefon bio nedostupan. U informativnoj službi Demokratske stranke obećali su da će stupiti u kontakt s njim, ali su, posle više poziva, na kraju rekli da u tome nisu uspeli.

Zvonko Nikezić nije želeo ni da sasluša pitanja o tom događaju, čiji je bio svedok.
- Na odmoru sam, nisam čitao novine, ne znam o čemu se radi - rekao je Nikezić, koji je i prekinuo vezu.

Zašto Đorđević, kako zakon nalaže, nije otišao u tužilaštvo kad se to desilo?

Finansijski stručnjak Mahmud Bušatlija kaže da je zanimljivo da Đorđević tek sada optužuje Cvetkovića, i to preko medija, umesto da je otišao u tužilaštvo.

- Đorđevićeva obaveza po zakonu je bila da to odmah prijavi nadležnim organima. Ipak, nikad nije kasno, pa iako nije prijavio, državni organi, koji su za to zaduženi, trebalo bi sve da provere po službenoj dužnosti - kaže Bušatlija i dodaje da u politici nije ništa čudno da se nudi mito, samo što u Srbiji, za razliku od drugih zemalja, nikad niko nije završio u zatvoru zbog visoke korupcije.


U Republičkom javnom tužilaštvu nisu želeli ništa da komentarišu na ovu temu.

Zoran Stoiljković: Videćemo za šta će podići optužnice

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije prof. Zoran Stoiljković kaže da treba videti šta je lik i delo Mirka Cvetkovića.

- Normalan je ambijent da, posle promene vlasti, oni koji su do sada ćutali, a koji imaju informacije sada imaju mogućnost da progovore. Optužbe će imati smisla samo ako taj slučaj dobije sudski epilog, ako ovaj obrazloži tvrdnje i ako ovaj drugo traži zaštitu integriteta - kaže Stoiljković i dodaje da treba videti za šta će od toga biti podignuta optužnica.

Utorak 21.08.2012. 13:01
U svakom slucaju Cvetkovic nije cist !!! Treba policija da ga dobije na mobilni, posto nikome ne odgovara ! Na zalost, Srbija ima policiju samo za sitne kriminalce ! Inace samo slusamo, tresla se gora, rodio se mis !
Utorak 21.08.2012. 13:46
Ovaj matori perverznjak uopste nije naivan kao sto izgleda.
Utorak 21.08.2012. 13:55
Ovome se polako plete mreza...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online