Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 20.08.2012.
11:02 >> 11:16h
Blic A

"Odustajanje od samo jednog regionalnog skupa košta 3 mil. €"

Direktor kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji Milan Pajević ocenio je da je važno da Srbija učestvuje na regionalnim forumima na kojim učestvuje Priština, jer je samo odustajanjem od jednog takvog skupa izgubila tri miliona evra namenjenih za projekte.

Odustajanjem od jednog skupa gubimo tri miliona evra namenjenih za projekte

"Srbija treba da uzme učešće na regionalnim forumima na kojima učestvuju predstavnici Prištine jer je to u interesu naše zemlje. Samoisključivanje je kontraproduktivno i nastavljalo bi da nas stavlja u pasivan položaj objekta, a to zemlja koja ima poziciju da bude glavni regionalni akter više ne treba sebi da dozvoljava", rekao je Pajević u intervju u za Blic.

Pajević je dodao da prisustvom u istoj prostoriji sa prištinskom delegacijom Srbija ne može nikako da prizna nezavisnost Kosova jer je stav Beograda po tom pitanju poznat.

"A ako je baš potrebno da istaknemo naš inače poznati stav na tu temu, onda je sasvim dovoljno da se na početku svakog skupa pročita odgovarajući tekst naših predstavnika", kazao je direktor vladine Kancelarije za pridruživanje EU.

"Eventualni kritičari ovakvog stava treba da uvere javnost da je dobro što Srbija nije dobila tri miliona evra za dva projekta iz Programa investicionog okvira za zapadni Balkan, pošto naši predstavnici nisu prisustvovali sastanku u junu u Beču zbog odsustva fusnote!", kazao je on i dodao da sličnih primera ima na desetine.

I ovo:

* Koha ditore: Fusnota nije donela rezultate

* Stefanović: Obmana da nema fusnote

Upitan kada očekuje da će Srbija dobiti datum pregovora sa EU, Pajević je rekao da bi to tebalo da se desi do narednog leta. Prema njegovim rečima, Srbija će dobiti taj datum kada EU proceni da su ispunjeni kriterijumi koje je Savet postavio u decembru, uzimajući u obzir i ovogodišnji izveštaj o napretku, koji ce biti objavljen u oktobru.

"Imajući na umu obim posla, nije sasvim realno da to bude do kraja godine, ali bi, s druge strane, moralo da bude pre narednog leta", rekao je Pajević.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.08.2012. 14:05
Лично сам слушао овог квислинга када је 2003. италијанским новинарима говорио да је Косово изгубљено да се већина Срба слаже да Косово постане независно, само да одређени политичари то коче. Човек је нула. Због оваквих гмазова ме је срамота што сам Србин. Проси 3 милиона бедних јеврића зарад продаје Косова. Ако те не стигне земаљска правда, Божија хоће ако се не покајеш!
Ponedeljak 20.08.2012. 16:28
onaj ko ga postavio za direktora moze i da ga smeni ili ce to narod da radi samo bi bilo dobro da na ta pitanja odgovori presednik drzave ili presednik vlade
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online