Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 19.08.2012.
18:19
Beta A

Tači zbog Dačića dolazi na sednicu UN

Premijer samoproglašenog Kosova Hašim Tači otputovao je danas u Njujork, gde treba da učestvuje na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja se održava 21. avgusta i posvećena je stanju na Kosovu i Metohiji.

Tači rešio da ide pošto u Njujor dolazi i Dačić

"Do poslednjeg trenutka je bilo predviđeno da za Njujork otputuje ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj, ali zato što će Srbiju na ovoj sednici predstavljati premijer i Kosovo je odlučilo da ima isti nivo predstavljanja", rečeno je u Tačijevom kabinetu.

Na sednici SB biće razmotren redovni tromesečni izveštaj o Kosovu i Metohiji generalnog sekretara UN Ban Ki Muna. On je u ovom izveštaju pozvao Beograd i Prištinu da budu konstruktivni u prevazilaženju teškoća u primeni dogovora postigunutih u dijalogu.

U izveštaju za period od 16. aprila do 15. jula, Ban Ki Mun je pozdravio mirno održavanje srpskih predsedničkih i parlamentarnih izbora, ocenjujući da to ukazuje na zrelost političkih lidera na obe strane. On je posebno pohvalio partnere na Kosmetu, OEBS, Kfor i Euleks za suštinski doprinos za uspešno sprovođenje izbora.

Generalni sekretar UN čestitao je Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i pozdravio njegove jasne izjave kojima potvrđuje posvećenost Srbije potpunom poštovanju svih dogovora postignutih u dijalogu s Prištinom.

"Takođe pozdravljam njegove izjave o spremnosti da se u budućnosti uključi u razgovore sa prištinskim vođstvom. Verujem da će ovaj primer slediti svi srpski lideri uključeni u formiranje naredne srpske vlade. Privrženost Beograda i Prištine nastavku dijaloga doprineće daljem opipljivom napretku u bliskoj budućnosti", naveo je Ban Ki Mun.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.08.2012. 18:23
Dacicu pocni da radis nesto a ne da se slikas danaima unazad i ne razmisljajuci o posledicama ...! Rusi zbog Srbije im zatvaraju vrata UN , a tom zlocincu je dozvoljen pristup samo do foajea, a ti bi da ga uvedes u UN ...????? Cije li ti poene sad sakupljas ??? Koju igru igras ???
Nedelja 19.08.2012. 18:49
opet premijer .......koljac je pravilno
Nedelja 19.08.2012. 20:05
Mi znamo ko je Taci, ali je nevjerovatno da dolazi u UN ! Niko jos ne zna sta su se dogovarali bivsa vlada i siptari, ali je sigurno da ce ova vlada da ispostuje sve dogovore sa " Pristinom " ! Ne vidim nikakvu razliku u politici Srbije prema KiM !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online