Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 19.08.2012.
01:55
Alo A

Đilas: Tadiću, budi počasni predsednik

Dragan Đilas, zamenik predsednika Demokratske stranke, ponudio je lideru te stranke izlaz iz konfuzije u koju je DS zapao posle poraza na izborima. Kako saznaje beogradski Alo gradonačelnik Beograda je svom partijskom šefu predložio da zauzme mesto počasnog predsednika demokrata, dok bi Đilasu bilo povereno kompletno, ali neformalno rukovođenje strankom.

Dragan Đilas (desno) pokazuje Borisu Tadiću da je vreme da mu prepusti lidersku poziciju u Demokratskoj stranci
 

Ovakav predlog Đilas je Tadiću izneo već nekoliko dana po okončanju izbora, ali je bivši predsednik Srbije taj aranžman glatko odbio. Pošto se stranka evidentno nije konsolidovala ni tri meseca od izbornog poraza, prvi čovek prestonice je nedavno ponovio svoju ponudu.

Pročitajte još:

* Đilas traži Tadićevu ostavku

* Tadić: DS je nacionalna institucija

* Na sahrani Đilasovog oca niko iz vrha DS

"Priče o Đilasovim ultimatumima Tadiću su predimenzionirane, ali je činjenica da neće skrštenih ruku gledati kako DS dalje tone. Već drugi put je predložio Tadiću mesto počasnog predsednika, pošto je očigledno da bivši šef države ne može da se nosi sa porazom koji je doživeo na izborima. U tom slučaju, Đilas bi, kao neko ko je ponovo zadobio poverenje građana, neformalno preuzeo kormilo stranke i pokušao da je vrati u život", kaže izvor beogradskog lista Alo.

Tadić je, međutim, ovaj predlog ponovo odbio bez mnogo dileme, iako bi Đilasove javne kritike upućene njemu mogle da se tumače kao priprema terena za konačni stranački obračun.


"Za Borisa je takav ishod neprihvatljiv, naročito ako se uzme u obzir da i dalje uživa podršku dobrog dela stranke. Đilasovi medijski nastupi u kojima poslednjih dana otvoreno kritikuje stvaraju privid njegove nadmoći, ali to ne znači da bi čak i u direktnom odmeravanju snaga aktuelni predsednik izgubio svoju poziciju. Đilas je i sam rekao da ne želi da se direktno suprotstavi Tadiću na izbornoj skupštini, ali to ne znači da svoju snagu neće iskoristiti da se nametne kao autoritet", kaže sagovornik beogradskog lista.

Istina, iako je više puta ponovio da neće ulaziti u trku za predsednika DS-a ukoliko se Tadić ponovo kandiduje, Đilas već neko vreme javno upućuje kritike Tadiću za stanje u DS-u. Tako je nedavno rekao da nije vreme da se politika vodi u kupaćim gaćama, aludirajući na Tadićeve snimke sa letovanja koji su nedavno procurili u javnost.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.08.2012. 02:31
Nesposoban i malu stranku da vodi a vodio Drzavu tolike godine - pravo u propast ... jer su ujedinjeni i slozni samo dok se pljacka . Iduce izbore ce se boriti za cenzus ... tipujem sa LDP,SPO i cankom u koaliciji , imace 6%..!
Nedelja 19.08.2012. 08:25
izbor izmedju crnogoraca nije izbor srbije! srbi iz srbije moraju dobitri svoje pokrete ,stranke,za spas srbije. pljacke u svetskim razmerama se dogodile i oni bi jos da vladaju srbijom?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online