Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 18.08.2012.
13:00
D. Dekić - Vesti A

Tadić pravi listu za odstrel

Početak raspleta sukoba u Demokratskoj stranci mogao bi, kako saznaju "Vesti", da krene već naredne nedelje, pre sednice Glavnog odbora, koja se nezvanično najavljuje za prvi vikend u septembru.

Sledi rasplet u Demokratskoj stranci: (S leva na desno): Dragoljub Mićunović, Bojan Pajtić, Dušan Petrović, Boris Tadić i Dragan Šutanovac
 

Naši sagovornici kažu da je nekadašnji lider DS-a Dragoljub Mićunović inicirao susret rukovodstva demokrata podeljenog u tabore Borisa Tadića i njegovog zamenika Dragana Đilasa kako bi se utvrdila odgovornost najviših funkcionera za izborni krah i stanje u DS-u.

Pročitajte još:

* Tadić: DS je nacionalna institucija

* "DS ne treba da bude 'u kupaćim gaćama'"

- To sada ide naruku Borisu Tadiću, pošto on ne samo da izbegava svaki kontakt sa Đilasom, već i uporno prolongira sednicu Glavnog odbora koji može da pokrene predlog o izglasavanju nepoverenja lideru stranke - objašnjava naš sagovornik.

Čuje se da bi Tadić mogao Đilasa "da umiri" odricanjem od sebi bliskih potpredsednika Jelene Trivan i Dušana Petrovića i člana Predsedništva Olivera Dulića, kao i da je spreman da žrtvuje i lojalne šefove nekih gradskih i opštinskih odbora zbog poražavajućih izbornih rezultata.

Kompromis

Branko Radun rešenje velikog sukoba u Demokratskoj stranci vidi u kompromisu koji bi Tadiću privremeno spasao liderski položaj, s tim što bi Đilas suštinski rukovodio partijom i kontrolisao je.
- Đilas bi izbegao nepopularno, srpski rečeno, političko oceubistvo, a Tadiću omogućio časnu izlaznu strategiju. Tim uspostavljanjem privida kontinuiteta u DS-u bi imao manje štete, jer bi se u suprotnom stvorio haos koji bi ih odveo u drugu stranačku ligu ili cepanje - kaže Radun.

Da Tadić "dubokom ilegalom" čuva položaj prvog, smatra politički analitičar Branko Radun koji ukazuje na spremnost lidera DS-a da žrtvuje one koji su ga gurnuli u priču zadržavanja u vlasti po svaku cenu.


- Ta grupa koja je bila za "Borise, bori se" u stvari je gurala Tadića da se bori za njih i njihove interese, a paradoks je da ih je sada stavio na listu za odstrel da bi sebe spasao - tumači Radun.


On ukazuje da Boris Tadić poslednjih godina nije uspevao da kontroliše nijednog od svojih potpredsednika, zbog čega se dobrim delom sada i našao u poziciji onoga ko mora da spasava čelni položaj u stranci kompromisom sa zamenikom predsednika Demokratske stranke Draganom Đilasom.

POVEZANE VESTI

Subota 18.08.2012. 13:38
ДС је ружна прошлост Србије.
Subota 18.08.2012. 14:48
Ридање ''независних'' аналитичара и ''независних'' медија ће се наставити над, сасвим извесном, злехудом судбином ДС-а и његових лидерчића. Путуј Боћа и не мораш писати! Ако ''нова власт'' испуни бар делић обећаног, седнице одбора - од главног до општинског - ДС ће моћи да одржава у затворима.
Subota 18.08.2012. 14:48
Strelac ce dobiti prvu strelu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online