Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 10.08.2012.
17:23
Alo A

"Hoću da budem gradonačelnik Čačka"

Vuk Jeremić, bivši šef srpske diplomatije, koji od septembra preuzima vođenje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, ima želju da po povratku iz Njujorka bude gradonačelnik Čačka, tvrdi dobro upućeni izvor lista "Alo!“ iz vrha Demokratske stranke.

Ja sam Čačanin : Vuk Jeremić
 

Iako je Vuk rođeni Beograđanin, porodica Jeremić je poreklom iz tog dela Šumadije i otud njegova želja da jednog dana bude prvi čovek Čačka. Jeremiću je navodno u tome uzor Veroljub Stevanović,prvi čovek Kragujevca, koji već skoro dve decenije suvereno gospodari u svom gradu, koji dolaskom "Fijata“ ima šansu da postane metropola ovog dela Srbije.

Jeremić: Ja sam Čačanin!

 

Vuk Jeremić naklonost prema Čačku i Čačanima nije krio ni do sada, pa je tokom protekle izborne kampanje za parlamentarne izbore izjavio „da će Čačak predsedavati Generalnoj skupštini UN-a“.


"Svaki put kada dobijem priliku da budem ovde, rado dolazim i to mi je kao praznik. Ja sam uveren, kao Čačanin, da naš grad zaslužuje bolje",  izjavio je Jeremić u šetnji Čačkom pozdravljajući se i slikajući sa prolaznicima.

"Vuk je vrlo ambiciozan i studiozan i sve što je do sada naumio, to je i ostvario. Zbog toga treba ozbiljno shvatiti i ovu njegovu želju i vrlo je moguće da će se kada završi karijeru u UN-u vratiti u svoju Šumadiju", prenosi izvor lista "Alo".


Jedini ko bi mu se mogao naći na putu je aktuelni ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, koji sa svojom porodicom suvereno gospodari u Čačku, a njegov brat Vojislav je pre manje od mesec dana izabran za gradonačelnika. Osim Ilića, potencijalni problem bi moglo biti i finansiranje ovog projekta, pošto, sudeći po sumi koju je srpski diplomata tražio iz budžeta za predsedavanje Generalnoj skupštini, Čačak sigurno ni iz daleka nije toliko platežan.

Inače, porodica Vuka Jeremića vodi poreklo iz sela Bečanj, na obroncima planine Jelice.


Vukov kum će upravljati Kragujevcom?!

Osim Vuka Jeremića, u Šumadiju bi uskoro mogao da se vrati i njegov kum Vladimir Petrović, aktuelni ambasador Srbije u Vašingtonu. Petrović, čiji je otac u dva navrata bio gradonačelnik Kragujevca, već je viđen kao naslednik Veroljuba Stevanovića u tom gradu. Petrović je u Ameriku otišao iz Ministarstva inostranih poslova, gde je bio angažovan za vreme Jeremićevog mandata, a njih dvojica su proletos u Kragujevcu zajedno vodili predizbornu kampanju za DS.

POVEZANE VESTI

Subota 11.08.2012. 02:59
Jos da je Cacak u Sumadiji! Pa vi novinari niste sposobni ni cinjenicne informacije da prenesete a kamoli necije zelje! Novinarstvo u Srbiji je VELIKIM delom krivo za losu situaciju u Srbiji u svim sferama!
Subota 11.08.2012. 07:47
Zar će biti zadovoljan manjim posle većeg?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online