Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 08.08.2012.
12:53
Politika A

"Ako treba, prva dajem ostavku"

"Mislim da nijednoj organizaciji pa ni DS-u ne može biti bolje dok se ne uvede princip odgovornosti i da svaki problem ima ime i prezime", kaže Jelena Trivan.

Ako je interes stranke da dođe novo rukovodstvo ja ću prva otvoriti vrata i podneti ostavku : Jelena Trivan
 

Tradicionalno kritički nastrojen potpredsednik Vlade Vojvodine i funkcioner Demokratske stranke Goran Ješić ponovo je uzburkao duhove u svojoj stranci.

Po drugi put u roku od mesec dana prozvao je šefa svoje stranke Borisa Tadića, ali je ovoga puta rekao da bi celo rukovodstvo DS-a trebalo da podnese ostavku kako bi svi mogli ravnopravno da uđu u predstojeće stranačke izbore.

Reagujući na ovaj Ješićev zahtev, Jelena Trivan smatra da je on u ovoj kritici rukovodstva demokrata ponajmanje mislio na nju. U izjavi za "Politiku” potpredsednica DS-a tvrdi da je spremna da u svakom trenutku da ostavku i odrekne se funkcije.

"Verujem da je od svačije pojedinačne funkcije važnije da se stranka osnaži i stabilizuje. Mislim takođe da nijednoj organizaciji pa ni DS-u ne može biti bolje dok se ne uvede princip odgovornosti i da svaki problem ima ime i prezime. I zato prethodno treba da razgovaramo o odgovornosti i da neko preuzme odgovornost za činjenje i nečinjenje jer kolektivni potezi često prikrivaju pojedinačne odgovornosti”, objašnjava Trivan.

Trivanova objašnjava da joj nije stalo do funkcija i da je zanimao samo interes stranke. Kako ističe, to pokazuje i time što je u prethodnih šest godina "samo poslanik”.

"Ako je interes stranke da dođe novo rukovodstvo ja ću prva otvoriti vrata i podneti ostavku. Ali odgovornost nije samo izborni rezultat, odgovornost je i sve ono što je dovelo do izbornog rezultata i ono što se događalo nakon izbornog rezultata”, naglašava potpredsednica DS-a.

Prema njenim rečima u proteklom periodu bilo je reči o odgovornosti u stranci, ali je Glavni odbor, koji će biti održan u septembru, i formalno mesto gde se o tome razgovara.

Komentarišući međusobne prozivke visokih funkcionera svoje stranke proteklih nedelja ona kaže da to znači „samo da umesto kolektivnog interesa često preovlađuje ideja lične popularnosti” jer "najlakše je reći da nešto ne valja u stranci koja je izgubila izbore, a da ne pogrešiš i budeš opšte prihvaćen”.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 12:58
Treba, i to odmah!
Sreda 08.08.2012. 13:05
Има некако издајничку њушку. И ушикарска уста. И телећи поглед.
Sreda 08.08.2012. 13:16
Јеца да да оставку? Да упозна своју пеглу и усисивач? Она? Ма, то је нека шала...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online