Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 08.08.2012.
09:48
Večernje novosti A

Tadiću plata 140.000 dinara

Čim mu je završen mandat predsednika republike, Boris Tadić je prestao da prima zaradu od države i "prebacio" se na platni spisak svoje stranke. Kako "Novosti" saznaju, on sa računa DS mesečno dobija 140.000 dinara. A to je približno iznosu koji je primao kao šef države.

Tadić odbio da koristi ono što mu po zakonu pripada, prima samo platu u stranci
 

Od sekretara DS Tamare Tripić novinari su saznali da Tadić nije želeo da koristi pravo koje mu pripada po zakonu:

- Predsednik od prvog dana posle napuštanja funkcije dobija platu iz stranke. Nije hteo da se prijavi da prima šest zarada od države i narednih šest meseci, što pripada svim bivšim funkcionerima.

Tripićeva kaže da Tadić u ovom trenutku od države ima obezbeđenje, a da je stranka preuzela plaćanje kirije. Kako su "Novosti" već objavile, zakup vile u Ulici generala Grujića u beogradskom naselju Senjak, gde se preselio predsednik DS, mesečno košta 4.000 evra.

U Predsedništvu i Vladi Srbije saznajemo da se lider demokrata još nije prijavio za druga prava koja mu pripadaju kao bivšem šefu države, a na osnovu Zakona o presedniku Republike. Nekadašnjim predsednicima, inače, sleduje mesečna naknada koja je 80 odsto predsedničke plate (oko 105.000 dinara), imaju pravo na kancelarijski prostor, na savetnika, službeni automobil s vozačem. I sve ove pogodnosti može da koristi onoliko dugo koliko mu je trajao predsednički mandat.

Za razliku od, recimo, poslanika ili ministara, bivši predsednici mogu da zadrže diplomatski pasoš, a zakon im dozvoljava i pristup arhivama dok su bili na funkciji.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.08.2012. 09:53
"Tadić odbio da koristi ono što mu po zakonu pripada, prima samo platu u stranci" -------------------------------------------------- Зато што је пун као брод од стеченог мимо закона... За фирера и остале жуте кмере, талибане и гаулајтере нема финансијске зиме.
Sreda 08.08.2012. 10:02
Prima platu u stranci, koja se finasira odakle??? Padaju im pare sa Marsa ili rastu na drveću?? To što je ds parlamentarna stranka (na opštu žalost) i što je kao takva na budžetu - to "nema veze"...?
Sreda 08.08.2012. 11:53
Moze im se da placaju nenormalnu kiriju od 4.000 evra i platu za predsednika kad su se nakrali narodnih para. Budzet drzave nikad u vecem u minusu ,a partijska kasa krcata ,Sutanovac gradi li gradi,a imovina ostalih meri se milionima.Hoce li se neko usuditi da malo protrese te nekretnine i ne samo "zutih" vec i Canka,Cede,NV organizacija.Namnozio se korov po Srbiji,a zatvori zvreje prazni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online